Колко спи новородено бебе: решаване на проблеми със съня

Колко спи новородено бебе? Този въпрос вълнува много млади майки. Ще спи ли бебето спокойно през нощта, ако спи през деня? Ами ако бебето внезапно откаже да заспи? И защо бебето спи лошо? Прочетете за проблемите със съня и техните решения в тази статия.
Колко спи новородено бебе: решаване на проблеми със съня

Спящото бебе е изключително важно за неговото развитие. През този период тялото на бебето набира нови сили, психиката почива от получените впечатления. И най-важното е, че насън детето расте най-интензивно. Затова е изключително важно родителите да организират условията за добра почивка на бебето.

Колко спи новородено бебе?

Времето за сън през деня е много индивидуално. Ето защо, ако вашето бебе не се вписва в средната рамка, не се притеснявайте. Основното е, че тези отклонения от нормата не оказват негативно влияние върху благосъстоянието на трохите и членовете на неговото семейство.

По принцип продължителността на съня на ден при кърмачета е:

  • 17-20 часа - до 2 месеца;
  • 12-16 часа - до 6 месеца;
  • 12 часа - до 1 година.

Този път бебето независимо се разделя на няколко части. Трохите на възраст от един месец могат да спят по цял ден и нощ, събуждайки се само за да хапят. А в ежедневието на по-големите деца има време за игри и релакс. И така, петмесечно бебе може да ляга 4 пъти на ден: 1 път през нощта и 3 пъти следобед. В същото време сутрешният и вечерният сън ще бъде много кратък (около 40 минути или часове), а дневният сън може да продължи до 2-3 часа.

Когато детето нарасне до 8-9 месеца, има вероятност да спи вече 2 пъти през деня в продължение на 1,5-2 часа. И след една година ще може да преминете към еднодневна дрямка.

Защо бебето не спи

Има много причини, поради които бебетата не спят ден и нощ. По принцип, ако детето е весело, весело и не създава проблеми на майка си от поведението си, не можете да го сложите според общия график. Може би за бебето ви на три месеца е достатъчно да поспи веднъж за няколко часа, за да се задържи спокойно до вечерта и да спи добре цяла нощ до сутринта.

Друго нещо е как да разберем защо детето не спи, когато явно иска да спи? Или се събужда буквално няколко минути, след като го приспивате? За целта е важно да оцените условията за сън, които сте създали за него.

  • Параметри на въздуха в детската стая. Оптималната температура за сън на бебето е 18-20 ° C, а влажността е 50-70%. По правило родителите, закупили климатик и овлажнител за детска стая, нямат въпрос колко спи новородено бебе.
  • Облекло. Определя кои памперси са по-добри за вашето бебе и изберете тези, в които ще му е сухо и удобно. Обличайте бебето топло. Когато в стаята е хладно и дрехите са топли, сънят му ще бъде дълбок и спокоен.
  • Поза за сън. Деца до четири месеца обикновено не се преобръщат насън, докато неудобната поза може да причини преждевременно събуждане. Опитайте да положите бебето на корема: това е най-физиологичното положение за детето. Освен това, спането на корема позволява на gaziks лесно да излезе от червата на бебето и няма да бъде нарушен крампи.

На възраст от шест месеца бебето започва да се притеснява от прорязване на зъби, така че схемата му на сън може да бъде нарушена. За съжаление, няма нито един истински начин да помогнете на бебето в този момент и да облекчите неговото състояние. Специалните охлаждащи гелове помагат на някого, дразнителните играчки помагат на някого. Въпреки това, не се притеснявайте предварително, че със сигурност ще възникнат проблеми със съня. Има късметлии, чиито зъби излизат абсолютно незабележимо. Може би ще сте сред тях?

Как да си осигурим дълъг нощен сън

Ако имате малко дете, това не означава, че не трябва да спите през нощта и да не изпитвате нищо в този живот, освен умора. Детето е смесило ден и нощ и вече се притеснявате, не колко новородено бебе спи, а как да го научите да спи навреме? Това е напълно възможно, но ще изисква търпение от вас и други членове на семейството.

  • Увеличете будността на бебето си до нощния сън. Той действа в 21:00, хленчи и моли да спи? Не го подреждайте, ако знаете от опит, че детето ще се събуди на 12 и ще се забавлява до сутринта. Да, ще е лошо и тъжно за всички вас да наблюдавате капризите на трохите още 2 часа. Но съберете волята си в юмрук и в 23.00 уредете детето да се къпе (за предпочитане с плуване в прохладната вода на баня за възрастни), след което го нахранете плътно и го сложете в леглото. Бъдете сигурни, че след такава вечер детето ще спи "без задни крака" до 6 сутринта. И с него ти и съпругът ти.
  • Бъдете троха следобед. Няма нищо лошо в прекъсването на съня на детето, освен разстроена баба. Формирайте режима на будност и почивка на бебето по начин, който е удобен не само за него, но и за други членове на семейството.

И все пак, опитайте се първоначално да свикнете бебето да заспива не в ръцете му, а в яслите му. Разбира се, това е трудно за бебета, които обикновено заспиват под гърдите на майка си по време на обяд или вечеря. Но колкото по-рано установите правилата за заспиване, толкова по-лесно ще бъде детето ви да го приема и да го спазва в бъдеще.

Статията е актуализирана: 06/08/2019

Уважаеми потребители!

Материалите на тази страница са с информационна цел и са предназначени само за образователни цели. Моля, не ги използвайте като медицински препоръки! Преди всяко действие се консултирайте със специалист.

Администрацията не носи отговорност за възможни отрицателни последици, произтичащи от използването на информация, публикувана на woman365pro.com

Харесва ли ви статията?
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (40 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зареждането ...
Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!

Загадки за автомобила 40 предизвикателни пъзела за коли, коли, джанти, бензин

Рецепта за скумрия във фурната по стъпка по стъпка 🐟 рецепта със снимка

Рецепти за свински пилаф 🍲 как да приготвите свински пилаф, бързи и лесни стъпка по стъпка рецепти със снимки

Стъпка по стъпка рецепта с 🥞 снимка

красота

мода

диети