Какви памперси са по-добри за новородените: изберете правилно памперсите!

През последните години майчинството се превърна не в героичния подвиг, който нашите баби използваха, за да го смятат. Но истинско щастие! И важна роля в това изиграха памперсите, които станаха достъпни за абсолютно всяка млада майка. Но какви пелени са по-добри за новородени? Как да ги изберем? И струва ли си да използваме съветите на баба за самостоятелно производство на марлеви памперси? Нека да го разберем!
Какви памперси са по-добри за новородените: изберете правилно памперсите!

Съвременните педиатри не виждат в използването на памперси никаква заплаха за здравето и развитието на детето. Те са много по-удобни и лесни за използване от марлевите пелени за новородени, тъй като бързо абсорбират влагата и не я изпускат на повърхността.

Според проучвания на Института по педиатрия RAMS, памперсите за еднократна употреба:

 • не причиняват мъжко безплодие, тъй като процесът на производство на сперма при момчета започва на възраст 7-8 години;
 • не провокирайте цистит при момичета, което е резултат от неправилна хигиена;
 • не създавайте кривина на краката, напротив, осигурете естественото положение на тазобедрените стави на детето;
 • Не пречи да свикнеш детето с гърнето. Бебето ще може да се научи да контролира желанието да ходи до тоалетната не по-рано от 1,5 годишна възраст. Този процес е педагогически, а не физиологичен. И може да се комбинира с носенето на памперси.

Характеристики на съвременните памперси

За да разберете кои памперси са най-подходящи за новородени, трябва да разберете техния състав. В класическата памперс тя включва най-малко три слоя:

 • външен - свободно пропуска влага;
 • среден - задържа влагата поради включената в състава му целулоза;
 • вътрешен - Състои се от влагоустойчив материал и не позволява на "бикините" да изтичат.

Някои производители използват синтетичен желиращ материал вместо целулоза. Той има по-висока способност да абсорбира и задържа влагата. Количеството урина, което гелът може да абсорбира, е 50 пъти по-голям от обема на самия материал (за сравнение, целулозата абсорбира 10 пъти по-малко течност). Следователно сигурният престой в такава пелена може да бъде по-дълъг.

Тази структура на пелени предотвратява дразнене на нежната детска кожа поради липсата на контакт с урината и я поддържа суха и топла. Резултатите от съвременните изследвания потвърждават, че когато носите памперси за еднократна употреба, рискът от пеленен дерматит е 30 пъти по-нисък.

Как да определите дали този памперс е подходящ за вас

Гледайте внимателно бебето си няколко дни. Това ще ви помогне да разберете кои памперси са най-подходящи за новородени и дали са подходящи за вас. Не се колебайте да избирате памперси, ако всички изброени по-долу твърдения са верни за вас.

 • Течове от празни бикини не се появяват. Ако това се случи, тогава памперсът е по-голям, отколкото трябва.
 • На краката не се появиха следи и следи от венци. Няколко дни в неудобна пелена могат да причинят увреждане на кожата на бебето, което цялото семейство ще трябва да плати за безсънни нощи. Ако забележите червени следи по краката, сменете памперса на друг - този вече е малък.
 • Нямаше обрив от пелена или обрив по свещеника. Ако внезапно се появи зачервяване, това може да показва алергична реакция. При някои деца се появява при носене на памперси, съдържащи импрегнация с алое вера. Зачервяването също може да бъде сигнал за рядка подмяна на памперс, така че опитайте се да не оставяте бебето в пълни гащи за дълго време.

Как да носите памперси

Независимо кои памперси са най-подходящи за новородени, има няколко правила за здравословното им носене.

 • Сменяйте памперса на всеки 3-4 часа, докато бебето е будно и не правете това, докато бебето спи през нощта. Факт е, че през деня бебето яде и пие много и затова често пише. И по време на сън бикините винаги остават сухи: бебетата, като правило, пишат, когато се събудят.
 • Винаги носете памперс на разходка, за да не се намали времето, прекарано на открито при неочаквани изненади.
 • Имайте повече въздушни бани у дома. Колкото и качествена да е пелената, без нея бебето все още е по-удобно. Два до три половинчасов престой без памперси на ден са най-добрата превенция на пеленен дерматит и обрив от пелена при кърмачета.
 • Не прекалявайте с прах. Независимо дали използвате специални бебешки прахове или не, само практиката ще покаже. Но когато използвате този продукт, не забравяйте, че в големи количества той може да задръсти горния слой на памперса, който е отговорен за абсорбирането на влага, и значително да намали неговата ефективност.

Пелените позволяват на съвременните майки да се радват да разговарят с бебето си. И да се чувствате като щастлива и красива жена, не дръпната от домакинските задължения. Основното е да ги използвате правилно. И нашите съвети ще ви помогнат в това!

Актуализиран статия: 30.11.2018 г.

Уважаеми потребители!

Материалите на тази страница са с информационна цел и са предназначени само за образователни цели. Моля, не ги използвайте като медицински препоръки! Преди всяко действие се консултирайте със специалист.

Администрацията не носи отговорност за възможни отрицателни последици, произтичащи от използването на информация, публикувана на woman365pro.com

Харесва ли ви статията?
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (38 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зареждането ...
Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!

Бананова диета: ползи и рискове, таблица с продукти, менюта за 3 и 7 дни, прегледи и резултати

Пекин зеле, пълнен във фурната 🍲 стъпка по стъпка рецепта

Мотивационни цитати80 известни фрази за успех, хора, живот, вдъхновяващи, мотивационни

Бърз и вкусен патладжан в проста стъпка по стъпка рецепта

красота

мода

диети