Екатерина Владимирова: „Ако има цел, тя трябва да бъде постигната“

Катрин в светлината на прожекторите

Казват, че Холивуд е място, където мечтите се сбъдват. Всяко. Дори и най-нереализираните. Можете обаче да преведете желанието в реалност някъде по-близо. Ако не вярвате, че обикновено момиче от малък град може да замине за Москва и да стане звезда - тогава това интервю е за вас. Екатерина Владимирова е самото момиче, което на 19-годишна възраст взе еднопосочен самолетен билет и кацна на московско летище с празен джоб. И тази есен на екраните излиза романтичната комедия „Взриви, бебе!“, Където тя играе две главни роли наведнъж. За това как да станем актриса, ако нищо от това не предвещава, решихме да поговорим с нея.

Черно-бяла снимка на мистериозно момиче- Катя, кажете ми, наистина ли е историята на еднопосочен билет от Томск до Москва - нали? Купих и отлетя?

- Истината е. На 19 години, както има много хора, реших да докажа на целия свят, че мога да направя нещо. Взех билет до Москва: в джоба си 5 хиляди рубли, няма контакти, но съм в столицата. Тя слезе от самолета и започна да се обажда на всички в Томск и да попита кой има приятели в Москва, които могат да бъдат помолени да прекарат нощта. Добри хора, разбира се, бяха намерени, приютени. Като цяло всичко се оказа в най-добрите традиции на холивудските истории за успех - през първия месец смених няколко апартамента, потърсих работа, спах на матрака на пода. Отначало работех като секретар, агент на недвижими имоти, след което се захванах като секретар-помощник на ръководителя на телевизионния проект „Академия за реалност”. Там работих шест месеца и накрая наех стая с приятелката си на Кутузовски. Благодарение на работата се появиха нови приятели. Честно казано, нямаше достатъчно пари, работих като промоутър в бар Барбадос (благодарение на Дима Ежиков и Иван Гуров, те сега станаха много готини промоутъри в Москва), спах три часа на ден в продължение на няколко месеца. Разбира се, имаше моменти, в които изведнъж си помислих: може би се откажете от всичко и се върнете в Томск, ами ако нищо не се случи?

"Не сте ли пропуснали родния си град, наред с други неща?"

- Обичам Томск, но никога не съм го пропускал. Имам много общо с него, но докато шофирам по неговите улици, разбирам, че харесвам луда Москва с нейния ритъм. Затова не се върнах и след известно време личният ми живот се подобри, нещата тръгнаха нагоре. И все още мисля, че съм постъпил правилно, като се преместих: едва на 19 години можете да се решите на такова приключение. И малко съжалявам, че попаднах на кино толкова късно: но въпросът е, че не бях сигурен в себе си, беше смутен на прослушванията.

Е, така, напуснах онова актьорско училище и се реших на отчайваща стъпка: свалих шоурума си.

Изтънчена поза за портфолио

„Как успяхте да преодолеете смущения?“

„Дори не знам.“ Просто в един момент спрях да се срамувам, това е всичко. Разбрах, че няма нужда да се притеснявате на кастингите - трябва да дойдете и да останете себе си. Не играйте, не преигравайте, избягвайте скоби. Покажете максимума, направете всичко, което зависи от вас, но не бъдете сигурни, че ролята определено е ваша. Както и обратното - не се настройвайте на факта, че не сте добър.

- С една дума, винаги сте мечтали да станете актриса?

- Да. Тук, разбира се, човек би могъл да се разкраси, да каже, че се е случило случайно - но всъщност от детството си мечтаех да играя във филми. Ходих в театрални среди, играх в студентския театър. Вече тук реших да се развивам в тази посока по-внимателно: влязох в Московското училище за ново кино и ... буквално напуснах след година. По отношение на образованието там, разбира се, много оставя много да се желае. Всъщност по време на снимките във филма не съм имал актьорско обучение като такова.Понякога ми се струва, че извадих късметлия си билет поради факта, че съм много общителен човек: винаги имах невероятно широк кръг приятели и това играеше в ръцете ми в точния момент. Някой видя, някой помогна, подкрепи - и тогава въпрос на случайност. Е, така, напуснах онова актьорско училище и се реших на отчайваща стъпка: свалих шоурума си.

Брюнетка в син халат- Това е такова рекламно видео, като интервю, където актьорът говори за себе си?

- Като цяло, да. Но заснех истински трейлър, наречен Катюша. В медиите дори имаше вълна, уж актриса от Томск участва във филм. Всъщност това беше изчислението: да се създаде малко свръх около факта, че в киното ще излезе много готин филм.

- Какъв беше сюжетът?

- Взех за основа на този видеоклип филма на Клинт Истууд „Бебе в милион“ и по време на снимките паднах от торба за пробиване, повредих гръбнака - и това вече е проблем за мен. Затова веднага след пускането на трейлъра заминах за Израел, където дълго време лекувах гърба си. Но не губех време напразно - започнах да изпращам видео към всички-всички-всички. Надявах се някой да ме види, да тренирам, да ми препоръча нещо. И отново всичко се оказа добре: имам приятелка Катя Лопес, която показа видеото на Араик Ованенисян, режисьора на филма „Вземи хит, скъпа!“ И, ето, по някаква причина реши, че има нужда от мен. И така се върнах в Москва, започнах да се занимавам с бокс, въпреки че лекарите ме забраниха. Представете си, че имам 4 гръбначни операции зад гърба си! Но как можех да ги слушам? Във филма ми трябваше да играя сестри близнаци, едната от които е боксьор.

Боксът ми е близък по характер, но след снимките влязох във форма за дълго време. И сега го оставих напълно - боксът отнема женската енергия.

Боксьорът седи в ъгъла на ринга

- Това сте отчаяни!

- Да, просто не се побърках за всички забрани и реших: нека бъде всичко, но трябва да играя в този филм. Това е моят шанс! Не знам как става това, но мечтите се сбъдват. Затова смятам, че човек трябва да може да мечтае и да се стреми към мечтите си. Знаеш ли, те казват: не можеш да отидеш - лежи в посоката на целта си. По принцип го направих!

- И защо първоначално избрахте бокса за шоурила?

- Всъщност винаги съм харесвал филма „Бебе от милион долара“ и идеята ми дойде на ум сама. По онова време се занимавах с бокс само няколко месеца, така че всичко съвпадна успешно. Боксът ми е близък по характер, но след снимките влязох във форма за дълго време. И сега го оставих напълно - боксът отнема женската енергия. Сега се занимавам с йога.

Момиче в подплатено сако и човек във венец

- Вашият филмов дебют, изглежда, беше невероятен: от кораба до бала, както се казва. Трудно ли беше да играя две напълно различни героини, без да има опит за стрелба?

- За да бъда честен, беше много трудно: в една смяна понякога сменях 10 пъти от едно изображение на друго. И какви са репетициите вкъщи, когато говорих като луда като Таня (тя е боксьор), после като Света (тя е журналист). Огромен обем текст, много „клипове“, невъзможността да направите всичко от първия път - много е трудно, когато нямате опит. Ако не беше моят филмов екип и режисьор, едва ли щях да го направя.

- От това място по-подробно. Доколкото знам, известни актьори участваха във филми. Как успяхте да намерите общ език с тях и да работите заедно?

- Наистина филмът се играе от Михаил Пореченков, Рой Джоунс, Даниил Вахрушев, Костя Крюков, Настя Самбурская, Анна Цуканова, Виталий Гогунски, Витя Хориняк. Всички те са просто невероятни хора - много лесни за общуване, приятни. Станахме приятели с тях и всички те ми помогнаха много, докато работя върху филма - това е може би най-доброто актьорско училище. Освен това, непосредствено преди снимките, учих актьорско майсторство с треньорите на Александър Носик и Юлия Яблонская. Не ми е писнало да ви казвам каква роля е играл за мен Михаил Пореченков в тази снимка: той ми разкри най-важните правила за актьорско майсторство, но за да бъда честен, разбрах някои от съветите му по-късно, след разстрела. Както се казва - по-добре късно, отколкото никога.

Катрин в елегантна бяла блуза- И така, първият филм е зад. Сигурно вече правите планове за бъдещо кино бъдеще?

- Не обичам да споделям планове, докато не продължа с тяхното изпълнение. От това, което вече е решено: взех еднопосочен билет до САЩ и ще отлетя в близко бъдеще, за да уча английски език и актьорско майсторство в актьорското училище на Ивана Чубак. Сега активно общувам с журналисти, участвам в снимките на трейлъри за филма, интересни фотопроекти и т.н. Започнах да получавам различни предложения да се снимам във филми, затова и ходя на прослушвания. Също така активно развивам бизнеса си - с приятеля ми основахме марката спортно облекло късмет89.

"Много интересно." Кажи ми повече - как се справяш?

- О, ние сме доста успешни. Сега, например, дойде нова колекция дрехи за публиката, нова мъжка линия анцузи. Постоянно ходим на продукция, слушаме клиентите си, измисляме нещо ново. Опитваме се да участваме във фестивали, изложби и планираме да отворим собствен кът в някой от търговските центрове. Може би до края на лятото ще се опитаме да проведем теренни тренировки, а през септември ще имаме уебсайт с доставка в цяла Русия. С една дума, ние се развиваме и най-важното - агитираме хората да спортуват, защото спортовете са страхотни!

- Толкова много неща - имате ли свободно време?

- Разбира се. Но по същество съм такъв човек, който почива в купон, мразя самотата. Обичам да готвя - използвах готвене на невероятни ястия, като бургундски охлюви, макаронени изделия с трюфели, защото учих в RMA година и половина. Не мога да си представя живота си без фитнес - постоянно ходя на фитнес. Когато имам време, пътувам - наскоро обиколих половината Съединени щати, много ми хареса там. Невероятно красива страна с луда енергия.

Актриса в червени боксови ръкавици

- Кажете ми, сега, когато първата ви голяма мечта - да станете звезда - се сбъдна, чувствате ли се някак специално?

- За да бъда честен, все още не вярвам, че след пускането на снимката мога да стана звезда, въпреки че често ме питат за това. И нямах представа, че това може да ми се случи. Вероятно напълно осъзнавам, че съм действал във филми само когато филмът е пуснат. Разбрах, че ще е необходимо да избера елегантна рокля, за да премина на червения килим за първи път, това ще е първата ми премиера. Ще трябва да реша какво ще кажа от сцената, когато застана на него с екипажа. И със сигурност ще ужасно подскачам, когато ще е необходимо да вземем основните думи. Но засега изобщо не мисля за това и не вярвам напълно, че това наистина ми се случва. Сега всичките ми мисли са за САЩ. Но моето правило винаги е било, е и ще остане непроменено: ако има цел, тя трябва да бъде постигната.

Харесва ли ви статията?
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зареждането ...
Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!

Стъпка супа от сьомга 🍲 със снимка

Гювеч от вермичели като в детската градина: рецепти и тайни

Желиран щука костур по стъпка по стъпка рецепта 🐟 със снимка

Риба от сом: как да се готви вкусно по стъпка по стъпка рецепта

Статията е актуализирана: 15.08.2016 г.

красота

мода

диети