Алена Иванова: „Гримьорът трябва да бъде скромен и почти невидим“

Усмивката подчертава красотата

Детската история на Пепеляшка поражда мечтите на възрастните за лесна и мигновена трансформация в нас. Именно с ума си разбираме, че добрата физическа форма, психологическото развитие, развитието на усет за стил, маниери не са работа за един ден. И сърцето иска чудеса. В този смисъл работата на професионалния гримьор Алена Иванова е мисията на приказната кръстница. След час тя може да покаже на жена на какво е способен външният й вид - и огледалото ще отразява отворени очи и издълбани скули, за които мечтаеше още от детството си.

Черно-бял портрет с четкаИли нещо, за което дори не са мечтали. НОВО изображение. То е с главни букви. Защото задачата на добрия гримьор не е само да скрие недостатъците и да подчертае предимствата. Качествената работа винаги е уникална история на клиента, разказана чрез грим. И всеки се превръща в Принцеса със своя приказка.

Разбира се, такива радикални трансформации се получават по правило благодарение на вечерния грим или грима за специални поводи (фотосесии, празненства). Компетентният дневен грим или просто правилно проектираните вежди могат да променят деня ви. В арсенала на Алена Иванова стотици професионални инструменти. По време на работата на майстора имате време да видите четките на такива форми и функционални, за които дори не сте знаели. Десетки клиенти идват да се научат на „гримиране за себе си“, и това е лесно да се обясни: щом докоснете тази тайна на прераждането, вече е трудно да спрете. През последните пет години се наблюдава експлозия в индустрията за красота, когато във всеки кът на страната се отварят студиа за грим и стил, а хиляди жени престават да се задоволяват само с талисмани, тонове и червила. Видео уроците в YouTube набират милиони гледания ...

- Алена, според вас, как беше тази ситуация? Какъв беше тласъкът?

- Мисля, че тласъкът беше развитието на социалните мрежи. Стана лесно за милиони хора да бъдат в крак с всичко, което се случва в света. Включително в областта на красотата. Сфера като нашата беше и ще бъде актуална. И това е прекрасно! Аз самият стигнах до това случайно: напуснах право и отидох да уча като фризьор, гримьор. И много бързо разбрах, че четката е моя. Не можех да мисля за нищо друго. Фотографите оцениха първите ми стъпки в професията и аз започнах да участвам във фотопроекти, след което дойдох да уча с гримьорката Наталия Шик и тя не можа да ме пусне ... Винаги съм искала да работя в екип и ми повериха да ръководя студиото в родния си град, въпреки че Не знаех какво е това. Но сега се гордея с нашите резултати. Основното постижение е, че сами, с малкия ни екип, без никаква помощ, израснахме ателие от 24 квадрата и се преместихме на 80 квадратни метра. Намираме се на приземния етаж, подобрихме нивото си: това не е просто снек барове, офис, а салон. Видях това място отдавна в главата си, точно до детайлите, и мечтаех за това. Оборудвахме целия интериор по нашия мироглед, по наш вкус. И нашият екип е нараснал от две на седем.

Тоналните средства на масовия пазар не са подходящи за нашия руски народ: някои жълти, розови, по-европейски. А лицата ни са малко маслиненосиви. И в професионалните линии това разнообразие от нюанси е по-широко представено.

- Каква е разликата между професионалните козметични марки и масовите пазари, които могат да бъдат намерени във всеки голям магазин?

- Професионалната козметика не винаги е нещо гъсто, устойчиво, незаличимо. Тя, напротив, е по-сучеща. Дори дадохме козметиката, с която работим за преглед в Москва. Те провериха марките, които продаваме, и се разочароваха от нещо и директно се зарадваха на нещо.Тези от любимите ни материали, които използваме повече от шест години, доказаха своето качество, в смисъл, че не проникват никъде, нямат неприятни свойства, нямат вредни химически екстракти от масло и други глупости. Това са марки Atelier, Cargo.

Козметиката на марката Becca е много доволна, че тя е наистина минерална, можете буквално да спите с нея и не е страшно, че я носите дълго време. Да, има някои силикони, но е безопасно. Ако вземете масовия пазар, аз често отивам там, но много често се оказва, че тоналните средства не са подходящи за нашия руски народ: някои жълти, розови, по-европейски. А лицата ни са малко маслиненосиви. И в професионалните линии това разнообразие от нюанси е по-широко представено. По-лесно е да изберете правилния тон.

От масовия пазар вече сме много любители на Estee Lauder, Giorgio Armani, Dolce & Gabbana. И ние не се фокусираме само върху професионални марки, ние все още търсим, гримьорите винаги са нащрек: навсякъде, дори и в онлайн марки, дори в Oriflame, можете да потърсите и да намерите инструмент, който да ви е полезен в работата ви.

Ако наистина искате да научите как да използвате четка, тогава е по-добре да отидете да учите в професионално студио. Това е интересно - дори само да се намирате в тази атмосфера - защото има много женска енергия, която често не е достатъчна.

Професионалист държи инструменти в косата си- Да поговорим за „ексцесите в полето“? В крайна сметка определена мода присъства и в грима ... Стотици момичета последователно се увличаха от подчертани вежди, скулптуриране, червени устни. И не винаги изглеждаше страхотно. Какви са някои често срещани грешки, които жените гримират?

- За да сте в тенденция, просто отидете в Интернет, гледайте видео уроци, преглеждайте снимки и ако наистина искате да научите как да използвате четка, тогава е по-добре да отидете в професионално студио. Това е интересно - дори само да се намирате в тази атмосфера - защото има много женска енергия, която често не е достатъчна. В крайна сметка учениците получават не само умения и знания, те получават нови емоции, познанства и вдъхновяващи идеи.

С грима просто трябва да усетите, че ви подхожда по-добре: хората са различни, различни цветове, цветови типове също. Има хора, на които е трудно да се прилагат два акцента в грима и има такъв тип външен вид, че е като бял лист, можете да акцентирате там не само на очите, веждите и скулите, но и на прическата, а човек така или иначе изглежда хармонично, с всички тези акценти ,

Какво най-често греша? Тук можете да направите цяла оценка. При избора на нюанси, вероятно най-често. И все още не е тази цветна температура, не това означава текстура, не тези линии подчертават. Това е точно това, което хваща окото. Всяка кожа трябва да може да избере свой собствен текстурен инструмент. Но на първо място все още има цвят, нюанс: много често виждам фон дьо тен, който е толкова червен, или скулите са подчертани в оранжево, розово, руж се нанася на неправилно място, асиметрия в линиите и т.н. Между другото, когато купуват козметика, жените най-често проверяват текстурата и нюанса на ръката, а не на лицето. Типична грешка.

Рязане с червена лента

- Гримът за момиче на 20 години и за зряла жена винаги са различни подходи към грима?

- Това не винаги е! Всъщност също мислех, че едно младо момиче може да направи всичко, а ако една жена е на възраст, значи има ограничения. Но клиентела ми е много разнообразна и много ми харесва, научавам много. Може да дойде жена на около 55 години и тя е толкова жива, енергична, обича тази яркост, руса е, тоест има ярък цвят. Тя е добра възраст, обича черните очи и знае как да ги носи! Тя се чувства като кралица в този образ, поддържа целия стил в тази перспектива, удобна е в това, а ние правим силен, тежък грим. Но тя отива при нея и не изглежда претоварена. И се случва, че младо момиче идва и се страхуваш да направиш нещо допълнително, тя е ярка в себе си и ако е леко претоварена, това вече е плюс 5-7 години. Тоест, всичко много зависи от самия модел.

Повдигащият грим помага да се скрие възрастта - това е на първо място изсветляването на кожата, падащите ни линии на лицето. Тук трябва да придадете свежест, да добавите възможно най-малко затъмняване. Всяко затъмнение винаги е допълнителна възраст, независимо дали го искате или не, винаги е плюс. И затова при повдигането се опитваме да озарим максимално, да направим освежаваща корекция: това е работата на руж на нежни топли нюанси. Ами и най-важното - да повдигнем всички линии: очна линия, стрелки, реснички и, разбира се, любимите ни вежди, без тях също никъде.

Струва ми се, че като цяло има пълна свобода на креативността: можете да вземете малко крем руж и да ги нанесете върху устните, бузите или очите си. Дори червилото може да бъде сенки за очи, кремавите текстури като цяло са универсални.

Сладка усмивка на момиче в черно- Вероятно всички клиенти обръщат внимание на лицето на своя гримьор? Вие лично по правило имате естествен и почти незабележим грим.

- Защото гримьорът трябва да е скромен и почти невидим. Клиентът винаги е в центъра на вниманието! В ежедневието обичам да наблягам само на основните линии на лицето: скулите, веждите, миглите и малко устните, струва ми се, че това е същността на грима - да останеш истински. Но понякога все пак искаш да си някой друг и тогава започва полетът на фантазията ...

- Можете ли да опишете личната си козметична чанта? Какво се крие в него?

„За да бъда честен, аз съм обущар без ботуши.“ Просто нямам нищо вкъщи И така тичах да работя сега, имам само дневен крем на лицето си и дори не си спомням марката му - някаква аптечна козметика. Всичко живее в студиото, където прекарвам много време. Винаги имаме правило: ние, гримьорите, пристигаме преди 10:00, рисуваме тук и чак тогава се захващаме за работа.

- Можете ли да препоръчате три лекарства, които си струва да се "предписват" в козметична торбичка?

- Това е, първо, приспособител за неутрализиране на ненужни нюанси по лицето, насочен е към корекция - не харесвам думите недостатъци! - някои проблеми по кожата. След това крем руж, който също може да служи като сенки, а също така да даде красив нюанс на устните. Можете да ги нанесете просто с пръсти. Струва ми се, че като цяло има пълна свобода на креативността: можете да вземете малко крем руж и да ги нанесете върху устните, бузите или очите си. Дори червилото може да бъде сенки за очи, кремавите текстури като цяло са универсални ... Е, и трето, винаги трябва да има нещо, което да оформя веждите: сенки за очи, молив, гел или нюанс.

- Кое е най-трудното в професията ви, какви “претоварвания” има?

- Всички наведнъж: много работа, понякога умора, има и трудни клиенти ... Но си струва, защото такива трудности ви мотивират да научите и да придобиете нови умения, да летите някъде и да общувате с нови хора, да четете книги по психология и саморазвитие, занимавайте се с различни спортове, следете хранителните режими и моделите на съня. Вие не сте само гримьор - той вече се превръща в начин на живот. И аз съм щастлив, че правя това, защото получавам същото страхотно завръщане.

Альона обяснява на момичетата мъдростта на професията

- Какви професионални съвети най-често трябва да давате на клиентите?

- Когато идват клиенти, аз ги моля да премахнат грима си сами, да дам памучни подложки и да видим следната картина: всичко търка лицето ми много силно, особено клепачите ми, очите. Движенията са много груби, силни, дърпащи, разкъсващи се дори! Вместо това просто трябва да навлажнете памучната подложка със средство, което отмивате (няма значение дали е двуфазна или мицеларна вода) и я държите върху очите, върху веждите си. Такива продукти първо трябва да разтворят грима и след това да го премахнете. И се измиваме сякаш със сапун, дори само за да го шумолим по-бързо ... Трябва да се обичаме повече и да се нараняваме по-малко!

Харесва ли ви статията?
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зареждането ...
Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!

Как да печете цвекло в микровълновата 🍠 според стъпка по стъпка рецепта със снимка

Как да се грижим за азалия у дома: температура, поливане, трансплантация, размножаване, защо тя не цъфти

Овесена каша с мляко в бавна готварска печка 🥣 според стъпка по стъпка рецепта

Червена риба във фурната по стъпка по стъпка 🐟 рецепта със снимка

Статията е актуализирана: 11.16.2016

красота

мода

диети