Любов Соболева: „Докато има обратна реакция към съдържанието, дори отрицателна, това означава, че тя работи“

Сериозен вид на уверена жена

Ние сме абонирани за нейни клиенти, но нямаме представа кой стои зад тях. Тя не прави прогнози за бъдещето на социалните мрежи, но е сигурна: Instagram вече е в пълен разцвет. Кой не познава Любовта и нейния PR блог? Всички познават Любов Соболева, добре, или поне 235 хиляди от онези потребители на интернет, които четат актуализации на акаунта шест дни в седмицата. На седмия ден Любовта, богинята на маркетинга и промоцията, почива. И съветва всички: дигиталният детокс е много полезен.

Аз не съм инстапиарист!

Усмихнато момиче през рамоИма такава професия - да популяризираме сметки. Не е лесно, но е много интересно. Любов Соболев ходеше при нея няколко години. Журналист по образование, тя работи като водещ в телевизията, след което получи втора диплома - мениджмънт на организацията. Работила в различни компании, включително по каналите на TNT и Zvezda. Но най-накрая се озова в Instagram.

- Веднага създадох акаунт като работна страница, а не като лична страница. Първоначално не направих сериозен залог за него. Исках да поддържам страница, така че да ми е по-удобно да работя с блогъри за моите клиенти. Тогава акаунтът се разви. Не мога да кажа, че изразходвам прекалено много усилия за това, но въпреки това той расте и носи добри резултати “, казва Любов Соболева. - Не съм само инсталатор, занимавам се с класически PR, както и с промоция в социалните мрежи и работя със знаменитости. Просто в instagram хората са по-заинтересовани да четат за instagram. Търсенето на такава професия нараства, има много хора, които искат да водят правилно своите сметки и не искат да отделят времето си за тях. Те искат да делегират тази работа на някого и е по-добре, ако професионалистът разбира тази област.

Не мога да кажа, че някаква нова професия изкристализира - instapirovshchik. Най-близкото нещо е да го наречем SMM мениджър, който не се интересува дали е ангажиран в Instagram, Facebook или Vkontakte. Това е популярен клон в PR днес.

Любовта говори сухо, по бизнес. Не претегля всяка дума, но изгражда фрази умишлено, няма "вода" в речта. Както не е в текстовете на статиите, които подготвя за своите читатели. Само ясни съвети, само здрави стратегии. Трудните места са подредени, нито един въпрос под публикацията не остава без отговор. Скучно? Няма достатъчно котки и немесо? Нищо подобно. Тук те вдъхновяват и мотивират.

Портрет в коралов пуловер- Мнозина се оплакват, че Instagram се превръща в котел: едно и също плановете за съдържание се скитат от един акаунт в друг, същите публикации за запознанства и sfs, като въглеродни маратони. Съгласни ли сте с това?

- Жалбите стават стереотипни. Да, има страдащи, които преминават от пост на пост и оплакват колко са уморени от всички, колко са уморени всички. Освен това те са абонирани за 400 души и не просто се подписват, а активно четат, оставят коментари, като. Струва ми се, че това вече е определен закон на жанра. Докато има обратна реакция на съдържанието, дори отрицателна, това означава, че тя работи. Ако изобщо не реагирате на публикации - това е лошо. На примера на моя акаунт виждам колко хора искат да развият своя блог или своя онлайн магазин чрез Instagram. И страдат от факта, че "Instagram не е същият" точно, стига самите те да не се наложи да се справят с това. Докато не решат да промотират акаунта си. И тогава те приемат същите модели, от които уж им е омръзнало и които са ги дразнели толкова много.

Три приятелки, трима партньори

Любовта живее в Москва от осем години, а тя е родена и израснала в Челябинск. Афера с столицата се разви без сълзи: градът вдигна успешно момиче, обиколи в ритъма си и го изведе в орбита на успеха. На върха тя не беше оставена сама, до своите верни и доверени приятели.Три основни блогъри, трима готини PR мъже за поредната чаша кафе веднъж обсъдиха не само нови алгоритми за промоция, но и собствената си агенция. Имената им са известни на всички, които прекарват работа и лично време в Instagram: московчанка, живееща в Емирствата, Светлана Фатеева @ssfat и Евгения Маркова @planiruem_vmeste, която наскоро роди кралски близнаци.

Трима приятели правят бизнес заедно

- Мотивацията ми за раждането на нови идеи са професионални задачи. Има проблем и трябва да намерите оригинално решение за него. Например, нашето PR Cafe - идея възникна от търсенето. Много хора дойдоха при мен, които искаха да ги промотирам в инстаграм ”, продължава Любов. - Но тъй като има само 24 часа на ден, а аз не съм гумен, започнахме да мислим за алтернатива. И решихме да създадем тази агенция с момичета, които аз наистина обичам като хора и уважавам като професионалисти. Тази агенция не е най-евтината, която се предлага на пазара, но нямаме намерение да популяризираме всички. Искаме да работим с малък брой клиенти, но ще можем да отделим повече внимание на тях, да разработим проекти по-качествено и това ще бъдат наистина забележими истории в Instagram.

Имената на клиентите не се разкриват, защото най-вече се рекламират лични марки и да ги наричате не е много тактично. Всеки блогър излага определен образ, който зависи от психотипа на човека, характеристиките на неговия характер, предимствата на външния му вид, вътрешния свят. Стилът на акаунта определя какво прави човек, неговата професия или професия.

- В Instagram можете и трябва да сте приятели. Комуникирам с много блогъри отблизо и поверително и знам, че дори във виртуалната реалност има място за топли искрени отношения. Никога не съм срещал упреци. Аз също не допускам конфликти между клиенти, между популяризирани сайтове и също така уча участниците в моя маратон „Бизнес в Instagram“.

„51 основни блогъри участват в този маратон“, продължава Люба. „Знаеш ли защо са успешни?“ Защото те никога не спират в своето развитие. Защото те винаги са готови да слушат здравословна критика и да разглеждат ситуацията по-широко. Слушайте експерти, погледнете акаунта си от друг ъгъл.

За книгата, за кафето, за движението

Пауза за кафе на бизнес женаПрез пролетта на 2017 г. на рафтовете на книжарниците в страната ще се появи първата книга на Любов Соболева „Феноменът в Instagram“. Телевизионната водеща Ирена Понарошку се изяви като рецензент, а психологът Лариса Суркова, женският мотиватор Мила Левчук, продуцентът Петър Плосков и други известни инста-блогери споделиха своя опит в постигането на виртуални висоти. Книгата е написана като инструкция за употреба. Според автора, когато последната страница бъде обърната, читателят ще има пълен, популярен, печеливш акаунт. Изданието все още не е напуснало печатницата, но абонатите на Люба вече искат да напишат как да развият малък бизнес от нулата, не само в IG. Идеята вече беше озвучена от редактора на издателството, тече дискусия.

- Не очаквах, че ще изпитам толкова приятни емоции от издаването на книгата. Тоест, когато обсъждахме проблема с издателство AST, не мога да кажа, че бях в някакъв творчески полет. Защото става въпрос за интернет, в който всичко се променя на всеки три секунди. И имах страхове: дали информацията, която давам в книгата, ще бъде релевантна към момента на излизане? Успокоява ме, че общите принципи за напредък са непроменени. Знаеш ли, има такава философска мисъл, каза ми един мой приятел, аз самият съм далеч от всякакви езотерични моменти - глобалните постижения са сходни с раждането на дете. Може би не е толкова жалка, но наистина усещам някои подобни усещания във връзка с моята книга.

- Любов, какво е бъдещето на instagram?

- Този въпрос не е за мен, не съм от програмата „Битката на екстрасенсите“. Съдейки по това, което се случва сега, и по това колко нововъведения се появяват, колко пари са инвестирани в IG от неговите създатели и собственици, мисля, че всичко ще бъде наред и за дълго време.

Какво друго остава извън обхвата на PR-блога Love? Любима напитка: Американо без захар, мляко и сироп.Възлюбена дъщеря: четиригодишната Ива. И любимо семейство: майка, баба, братя.

- Какво друго? Аз съм работохолик, но това вероятно е разбираемо. Не мога да се представя за домакиня, въпреки че имам истинско уважение към такива жени - усмихва се Любов и завършва интервюто. Нещата не чакат, трябва да продължите напред.

Харесва ли ви статията?
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зареждането ...
Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!

Елизабет Хърли: 70 снимки известна личност

Лечо с боб 🥫 стъпка по стъпка рецепта със снимка

"Orsoten": инструкции за употреба, дозировка, ефективност на загуба на тегло и странични ефекти

Супа от сьомга по стъпка по стъпка рецепта със снимка 🍵

Статията е актуализирана: 03/11/2017

красота

мода

диети