Какво съдържа витамин В17 (амигдалин): опасен токсин или надежда за болните от рак

Амигдалин, наричан иначе B17, стана популярен благодарение на усилията на привържениците на алтернативни лечебни методи, които класират веществото като ефективно лекарство против рак. Въпреки факта, че научната общност не признава лекарствената сила на амигдалина, пациентите, които не губят надежда, се опитват да разберат какви продукти съдържат витамин В17 и как да го използват правилно за медицински цели.
Поръсени кайсиеви ядки

Амигдалин за първи път е отстранен през 19-ти век от бадемовите ядки. Според учените няма причина да се нарича вещество витамин, тъй като неговата биологична роля за организма не е доказана чрез научни изследвания. Привържениците на алтернативните методи за лечение не са съгласни с това и наричат ​​амигдалин конкретно витамин В17. Това може да се прочете в Wikipedia.

Ползи и вреди за организма. Къде е витаминът 17б

Защо тялото се нуждае от витамин B17 и в кои храни го посреща? Привържениците на традиционната и алтернативната медицина отговарят на този въпрос по различен начин.

Какво казват лекарите ...

Научните данни сочат, че човек не се нуждае от допълнителен амигдалин. Напротив, високите дози на веществото са опасни: В17 се разгражда до група съединения, включително циановодород. Това вещество при взаимодействие с вода образува токсична циановодородна киселина в големи количества.

... и лечители

Противно на аргументите на науката, привържениците на В17 настояват, че той помага да се предотврати развитието на онкология, намалява размера на раков тумор и предотвратява разпространението на метастази в здрави тъкани. В допълнение, веществото:

 • укрепва имунната система;
 • има обезболяващ ефект;
 • облекчава признаците на умора;
 • активира метаболитните процеси;
 • забавя процеса на стареене.

Основният аргумент в полза на лечебната сила на дадено вещество не са научни доказателства, а случаи на успешно излекуване на рак, използвайки това вещество. Вярно е, че надеждността на такава информация не е потвърдена по никакъв начин. Следните данни са представени като косвени доказателства за лечебните свойства на витамин В17:

 • успешна практика на лечители на Египет и Китай - лечители използват горчиви бадеми за медицински цели и този продукт е наситен с амигдалин;
 • раковите патологии не са често срещани сред азиатското население - това е свързано с голям брой кайсиеви ядки в диетата им, които натрупват много съединение В17.

Въз основа на това алтернативната медицина прави две предположения:

 • веществото унищожава туморните клетки;
 • липсата му провокира развитието на онкологията.
Привържениците на употребата на това вещество отбелязват, че неговата токсичност не е толкова висока, че да навреди на здравето, но е достатъчна, за да унищожи раковите клетки.

Кратка "биография" на веществото

В началото на 20-те години калифорнийският лекар Ернст Т. Кребс-старши започва да използва амигдалин за лечение на пациенти с рак. След това лекарят обяви токсичността на веществото.

През втората половина на ХХ век синът му Ернст Т. Кребс-младши синтезира витамина в лабораторни условия и нарече химически модифицираната версия „кора” (летрил). Биохимикът направи предположението, че дефицит на вещество в организма провокира появата на ракови клетки, а употребата на лаетралум компенсира този дефицит, предотвратявайки развитието на онкологията.Оттогава започва активното използване на лекарството в противораковата терапия. В резултат на общото вълнение много фармакологични компании започват да произвеждат биологично активни добавки (хранителни добавки), съдържащи амигдалин.

Резултати от изследванията

Безпрецедентната популярност на витамин В17 се превърна в повод за научни експерименти, насочени към изучаване на механизма на действие и лечебните свойства на веществото. Изследванията обаче не потвърждават значението на витамина за хората. Авторитетната американска организация FDA (орган за безопасност на храните) забрани лекарствата с този химикал поради тяхната токсичност. В Съединените щати пропагандата на наркотици се преследва.

Привържениците на амигдалина виждат това като още едно доказателство в полза на витамин В17: те крият ефективността на веществото от населението, за да принудят пациентите да харчат пари за по-скъпа терапия.

Какви храни съдържат витамин В17, както и употребата му за лекуване

За медицински цели веществото се препоръчва изключително от привърженици на алтернативни методи на лечение; официалната медицина предупреждава употребата на амигдалин поради неговата токсичност. Основното показание за употребата на витамин - превенция и терапия на онкологията. Привържениците на веществото също го препоръчват за укрепване на организма. За медицински цели алтернативната медицина препоръчва консумация на храна и хранителни добавки. В какво е витамин B17?

продукти

Сред съдържащите витамин В17 в голям брой продукти могат да бъдат идентифицирани:

 • семена от кайсия и праскова, сливи и череши;
 • ядки от горчиви бадеми;
 • семена от ябълки, круши;
 • семена от диня и тиква;
 • ленени семена.
При бозайниците амигдалинът не се синтезира, поради което той липсва в храната от животински произход. Списъкът с продукти, съдържащи витамин В17, може да бъде допълнен с боб, макадамия, пшеница, ечемична крупа и елда, в която е концентрирано малко количество вещество.

Фармакологични препарати

Въпреки факта, че след постановлението на FDA много фармацевтични компании спряха производството на продукти с витамин В17, хранителните добавки с амигдалин все още са на разположение на съвременния купувач:

 • Амигдалин Форте;
 • "Laetrile";
 • "Metamigdalin";
 • „Vitalmix Recnacon 17“.

Съставът на средствата може да варира, но като активна съставка, всички те съдържат витамин В17. Инструкциите за употреба на амигдалин за всяко лекарство са различни.

Терапията на рака се препоръчва да се комбинира с диета. Според привържениците на алтернативната медицина брашното и сладките храни, месото, химическите добавки, генетично модифицираните храни, алкохолът и тютюнопушенето пречат на абсорбцията на амигдалин.

Противопоказания

Откажете веществото трябва да е по време на бременност и кърмене, а противопоказанията за употребата на амигдалин са:

 • индивидуална непоносимост;
 • захарен диабет;
 • заболявания на стомашно-чревния тракт;
 • патология на бъбреците, черния дроб, щитовидната жлеза.

За децата употребата на веществото също може да бъде опасна.

Странични ефекти

Предозирането на амигдалин е опасно за здравето, проявява се със следните симптоми:

 • гадене;
 • задушаване;
 • цианоза на кожата;
 • главоболие;
 • загуба на съзнание.
Ако се появят тези нежелани реакции, трябва незабавно да се консултирате с лекар. Някои пациенти, които употребяват хранителни добавки с амигдалин едновременно с аскорбинова киселина, показват признаци на интоксикация.

Историята познава случаи на възстановяване на пациенти с онкология, когато официалната медицина е била безсилна. И отзивите за лечение на рак с витамин B17 също имат къде да бъдат. Трябва ли да им се вярва? Всеки решава сам. Но е важно да запомните, че терапията на рака изисква интегриран подход: не си струва да разглеждате амигдалина като панацея, дори да разчитате на отзиви за него.

Обратна връзка и резултати

През декември 2015 г. съпругът й Виктор беше диагностициран с рак на белия дроб 2 етап. Откриха го достатъчно рано, така че имаше шансове за възстановяване, но ние се изправихме пред проблема с набирането на средства за всички необходими медицински мерки.Нямахме спестявания, живеехме в апартамент под наем, печелехме, както повечето млади семейства в Санкт Петербург, около 80 хиляди за двама. Родителите помогнаха за събирането на необходимата сума за първоначалните сесии за химиотерапия, месец по-късно започнахме лечение. Може би помогна с нещо, но Вита само се влоши. Химиотерапията забави растежа на тумора, но не го спря. Беше предложено да се направи пневмонектомия, но съпругът го отложи като краен случай, тъй като се уплаши от мисълта да живее с един бял дроб. Започнахме да търсим други начини за лечение на рак и се насочихме към медицината, която обикновено се нарича „нетрадиционна“. След няколко седмици търсене попаднах на витамин B17. Научихме, че той помага на много хора да преодолеят болестта. Поръчахме от официален производител в Русия лекарство, наречено Argentril, което с помощта на специално устройство може да се вдишва директно в белите дробове. Витя извършваше процедурата няколко пъти на ден, в същото време все още пиеше отвара с В17 - Имун-адалин. След месец здравето му се подобри. Преминахме за рутинен преглед, където ни информираха, че от последния преглед туморът намалява с 0,2 мм в диаметър, не се откриват метастази. Сега продължаваме курса на лечение и се надяваме на пълно възстановяване и връщане към нормалното! Надявам се някой да помогне на моя преглед!

kolesnik1891, http://otzovik.com/review_4388176.html

Прочетох за витамин В17 не само в линковете, които дадох по-долу в Coogle. com много други изявления, както в руски форуми, така и в американски, някой пише за, някой против. Попитах лекаря на съпруга ми и той отговори с две думи „лекарството не е доказано“, след което добави, че ако искаме да го приемаме, можем да го направим! А мъжът ми все по-често отказва да приеме B17, можем да кажем, че той напълно отказва ... И започна с ентусиазъм ...

Жанна, http://www.oncoforum.ru/forum/showthread.php?t=83179

Докато съветската мъка лекарите предлагат всякакви глупости под формата на тези витамини и др., Западните учени вече лекуват рака с линеен ускорител. Между другото, ние също използваме тази технология. Не вярвайте на тези чудодейни лекарства, просто прочетете повече литература в тази посока.

fagayev, http://www.disput.az/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=738670

Статията е актуализирана: 28.03.2019 г.

Уважаеми потребители!

Материалите на тази страница са с информационна цел и са предназначени само за образователни цели. Моля, не ги използвайте като медицински препоръки! Преди всяко действие се консултирайте със специалист.

Администрацията не носи отговорност за възможни отрицателни последици, произтичащи от използването на информация, публикувана на woman365pro.com

Харесва ли ви статията?
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (38 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зареждането ...
Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!

Зелени палачинки със спанак стъпка по стъпка 🥞 рецепта със снимка

Готвене пай от листно зеле

Безквасни торти: стъпка по стъпка рецепта 🥞 със снимка

Цвекло с сини сливи и орехи 🥣 стъпка по стъпка рецепта

красота

мода

диети