Лимфен дренажен масаж как се прави ръчен лимфен масаж на лицето, ефект и ползи, снимка

Времето не е най-добрият спътник на жената. Промъквайки се незабелязано, той е в състояние напълно да промени някога красивите черти. Появява се сутрешно подуване, дермата губи еластичност и набръчква по деликатните обвивки. Искате ли да направите разлика и да върнете младостта? След това опитайте да практикувате лимфен дренажен масаж на лицето у дома.
Масаж на лицето

Лимфният дренажен масаж е алтернатива на хирургичните процедури. Уникалната техника се основава на активирането на естествените процеси, които протичат в тъканите. Благодарение на стимулацията им кожата връща еластичност, лицето придобива правилния овал, а бръчките постепенно се изглаждат.

Лимфен дренажен масаж на лицето: същност и особености на процедурата

Преди да направите лимфен дренажен масаж на лицето, трябва да разберете как работи тази техника. Във всяко човешко тяло кръвоносната и лимфната системи функционират паралелно. Първият носи хранителни вещества до всички тъкани. Какво прави вторият? Лимфната система "събира" тъканна течност и всички продукти на разпад, отпадъчни продукти, вируси, бактерии и ги извежда от тялото.

С възрастта лимфната подвижност се забавя. Значително изостря проблема с физическата бездействие, неправилния начин на живот, прекомерното хранене или преяждане, хроничните заболявания. Течността не се отстранява напълно от междуклетъчното пространство. Това води до появата на подпухналост. Натрупването на вредни компоненти, влошаването на метаболитните реакции провокира преждевременно стареене на дермата.

Лимфният дренаж за лицето ви позволява да разпръснете застояла лимфа. Така той почиства организма от вредни вещества и премахва излишната междуклетъчна течност.

Какви са предимствата

Лимфният дренажен масаж се превръща в лоста, който задейства естествения механизъм за подмладяване. Както показват прегледите, първите положителни промени могат да се видят след четвъртата или петата процедура. Масажът осигурява следните резултати:

 • възрастовата подпухналост се елиминира - поради изтеглянето на междуклетъчната течност;
 • метаболизмът се активира - поради което сянката на дермата се подобрява, пожълтяването или тъпотата на интегритета отминава;
 • състоянието на епидермиса (както сух, така и мазен) се нормализира - в резултат на възстановяване на водно-солевия баланс в клетките;
 • синини, тъмни кръгове и торбички под очите отминават - благодарение на активното хранене на дермата, отстраняването на излишната течност и токсините;
 • контурите на лицето са затегнати, дрейфовете се отстраняват - дермата става еластична, възрастова провисване;
 • мастните отлагания се унищожават - благодарение на което се елиминира втората брадичка и синините са значително затегнати;
 • бръчките се изглаждат - и неестетични крака на врана;
 • тежестта на назолабиалните гънки намалява - и дълбоки бръчки.
Козметиците препоръчват да се прави лимфен дренажен масаж на лицето от подуване под очите и за подмладяване като профилактика за всички жени, започващи от 35-годишна възраст, с изключение на тези пациенти, за които процедурата е противопоказана.

свидетелство

Лимфният дренажен масаж е полезен за почти всички жени. Но понякога става просто необходимо. Тази процедура може да спре стареенето и ще го направи, с надлежно старание, не по-лошо от скалпела на пластичен хирург.Показания за лимфен дренажен масаж са следните условия:

 • суха дерма;
 • подуване на лицето;
 • наличието на brylya, втората брадичка;
 • появата на бръчки на лицето;
 • птоза на клепачите;
 • сив или жълтеникав тон на кожата;
 • прекомерно изразени назолабиални бръчки;
 • затлъстяване на лицето;
 • нарушение на метаболитните процеси и микроциркулацията.
Лимфният дренажен масаж се предписва на пациенти след Botox. Процедурата улеснява значително отлагането на периода на рехабилитация и допринася за ускореното резорбция на пълнителя.

Противопоказания

Лимфният дренаж е техника, която ви позволява да повлияете на по-дълбоките слоеве на дермата. Започва процеса на естествено подмладяване. Но такова въздействие може да причини сериозни вреди, ако се извърши неправилно. Ето защо с тази техника трябва да бъдете много внимателни. Започнете с премахване на противопоказания за лимфен дренажен масаж на лицето, който лекарите включват:

 • заболявания на лимфната система;
 • възраст до 18 години;
 • инфекции, настинки (дори обикновена настинка);
 • високо кръвно налягане;
 • депресия, хронична умора;
 • дерматологични нарушения, включително розацеярозацея, дерматит;
 • кръвни заболявания;
 • наскоро прехвърлена ринопластика;
 • открити рани;

менструация (вижте как се чувствате, някои жени дори търпят лесно процедурата в критични дни);

 • УНГ заболявания (най-опасното възпаление на сливиците);
 • онкология.
Лимфният поток в човешкото тяло играе ролята на транспортен канал. Затова вирусите или бактериите, които причиняват синузит или обикновена настинка, се разпространяват по цялото тяло. Раковите заболявания също са в състояние да метастазират по лимфния път.

вид

Няколко ефективни техники за лимфен дренаж се използват за подмладяване и подобряване на структурата на кожата. Всеки от тях има своите привърженици и цензури. А козметолозите съветват да изберете най-подходящата масажна техника въз основа на състоянието на епидермиса. В зависимост от използването на технически средства се разграничават две техники за масаж.

 1. Ръчно. Този начин за подобряване на дермата се препоръчва за онези жени, чиято кожа не принадлежи към категорията на пренебрегвани или проблемни. Масажът на ръцете осигурява подкрепа на дермата, позволява тя да остане млада и сияйна. Тази процедура може да бъде подробно проучена и проведена независимо.
 2. Hardware. Събитието се провежда само от опитен козметолог. Хардуерният лимфен дренажен масаж на лицето се препоръчва, ако дермата е доста пренебрегвана и се нуждае от сериозна помощ. Има няколко разновидности на хардуерния масаж. Изборът на подходяща техника ще зависи от много фактори.

Можете да сравните предимствата и характеристиките на всяка техника в приложената таблица.

Таблица - Разнообразие от хардуер и ръчен лимфен дренажен масаж

имеМетод на експозицияОсновни характеристики и резултати
Хардуерен масаж
галванизация- Дермата е изложена на ток на ниско напрежение- метаболизмът се усилва;
- излишната течност се отделя;
- възстановява се правилното функциониране на клетките;
- активира се производството на колаген
Терапия под налягане - На лицето се поставя специална маска, състояща се от надуваеми сегменти;
- подаването на въздух осигурява периодичен натиск върху проблемните зони
- Активира метаболизма;
- стяга увиснала кожа;
- елиминира целулита;
- придава на епидермиса твърдост, еластичност;
- премахва излишната течност;
- възстановява водния баланс в почвата
Microcurrent- Ефектът се осъществява от импулсни микротокове, които проникват в повредени или стари клетки и започват процеса на тяхната регенерация (възстановяване)- Елиминира подпухналостта;
- придава на лицето естествен нюанс;
- подобрява структурата на кожата, като премахва силната сухота и омазняване;
- облекчава зачервяването;
- намалява дълбочината и тежестта на бръчките;
- премахва синини под очите
вакуум- Процедурата се извършва с помощта на специален апарат с вакуумна дюза;
- такъв масаж може да се извърши независимо с помощта на консерви
- Намалява подпухналостта;
- премахва тъмните кръгове, торбичките;
- спира стареенето на дермата;
- стяга брил;
- коригира втората брадичка;
- активира метаболизма;
- засилва липолизата (разграждане на мазнините)
йонофореза- Полезни вещества, които осигуряват забавяне на стареенето, се въвеждат в по-дълбоките слоеве на епидермиса с помощта на ток, ниско напрежение- Възстановява клетките в дълбоките слоеве на дермата;
- активира производството на колаген;
- почиства почвата от обрив, възпаление, зачервяване;
- премахва подпухналостта;
- облекчава сухотата на дермата;
- изглажда целулита;
- премахва тъмните кръгове, торбичките;
- премахва възрастовите петна
Масаж на ръцете
Японски (техника Yukuko Tanaka)- Ръчно експониране (ръчно) с цялата длан- Осигурява подмладяване;
- активира метаболитните процеси;
- изглажда бръчките;
- идва еластичността на дермата;
- елиминира застоя на течности;
- осигурява загуба на тегло на лицето;
- насърчава детоксикацията на по-дълбоките слоеве
тантрически- Масажът е подобен в манипулациите и резултатите от японската техника;
- отличителна черта е лесното усукване на кожата по време на процедурата
класически- Основните техники за ръчно излагане - изглаждане, триене, пресоване- Активира метаболизма;
- стяга кожата;
- повишава храненето на дермата;
- намалява тежестта на бръчките;
- премахва подпухналостта;
- премахва излишната междуклетъчна течност
Лекарите могат да прибягват до лимфен дренажен масаж по време на бременност, но само ако се използва ръчна техника. Процедурата ще намали подпухналостта, ще осигури релакс. Хардуерният масаж е строго противопоказан.

Как да го направите сами: правила за безопасност

Най-често срещаният японски лимфен дренажен масаж на лицето, съживен Юкуко Танаки. Тази техника ви позволява да подмладите визуално лицето си за десет години. Той е лесен и лесен за научаване. И резултатите ще бъдат видими след третата или четвъртата процедура.

Най-добре е да поверите грижата за лицето си в ръцете на опитен професионалист. Това ще избегне много неприятности и наистина ще осигури ефективно подмладяване. Но ако една жена реши да направи масажа сама, тогава първоначално следва да се изучат следните препоръки на козметолозите.

 1. Консултация с лекар. Именно с нея трябва да започнете масажни процедури. Не забравяйте да информирате лекаря за вашите хронични заболявания и ако е необходимо, претърпете преглед. Това ще премахне нежеланите последици. По време на процедурата не забравяйте да наблюдавате чувствата си. Когато се появят нежелани реакции (силно зачервяване, замаяност, обостряне на заболявания), манипулацията незабавно се спира.
 2. Ръчно излагане. Извършете лимфен дренажен масаж с ръце. Различни устройства (банки, стоманени топки, мезоскотери) е по-добре да не се използват. Те изискват специално обучение. При липса на умения е много лесно да се навреди на човек, оставяйки синини, синини и ожулвания по кожата.
 3. Почистване на лицето. По време на масажа се активира метаболизмът, порите се отварят. Ако вредните вещества останат върху капаците, те ще могат лесно да проникнат в по-дълбоките слоеве на дермата. Затова е необходимо да се почисти лицето с най-високо качество. Козметиците съветват да се прибегне до помощта на плодов скраб.
 4. Масажно масло. Не забравяйте да изберете правилния крем, масло или мляко. Той трябва да съдържа много витамини, сред които задължителните са А, Е. По-добре е да използвате натурален масажен продукт, който не съдържа химически компоненти. Избраното масло се нанася върху леко изпарена кожа.
 5. Броят на подходите. Японският масаж включва повторение на всички упражнения три пъти. По-малко количество няма да доведе до желаните резултати, а по-голямото може да увреди дермата.
 6. Краят на масажа. Препоръчва се процедурата да се завърши с леко потупване. Това упражнение ще успокои горещата дерма. След процедурата е задължително да се почисти кожата от остатъци от масло, в противен случай се развива страничен ефект - грозно и понякога болезнено акне.
 7. Честотата на масажа. Не правете твърде често лимфен дренажен масаж на лицето. Козметиците казват, че една или две процедури седмично са достатъчни за постигане на положителни резултати.
Ако лекарите позволяват на бременните жени да правят лимфен дренажен масаж, тогава по време на кърменето се препоръчва да го изоставите. Процедурата включва отстраняване на токсините от тялото. Но когато се движат, те са в състояние да проникнат в кърмата, причинявайки сериозна вреда на бебето.

Техника за лице

Когато лицето е напълно подготвено за процедурата, можете да започнете масажа. Събитието носи спокойствие, релакс. Техниката за извършване на лимфен дренажен масаж на лицето се провежда поетапно за всяка зона.

За челото

 1. Пръстите на двете ръце са разположени в средата на челото.
 2. Бавно ги преместете в различни посоки към слепоочията, сякаш изглаждате повърхността на челото.
 3. Извършете пет до шест такива изглаждания.

За зона на очите

 1. Индексните пръсти се поставят на моста на носа.
 2. Те се движат по долния ръб на орбитата, към слепоочията.
 3. Те се опитват да не натискат силно, кожата тук е много деликатна.
 4. Те се връщат към моста на носа по горния ръб, веднага под веждите.
 5. За да направят лек масаж на зоната над очите, правят леки спираловидни движения, докато стигнат до моста на носа.

Лимфен дренажен масаж на лицето

От оток

 1. Средните пръсти са поставени върху външните ъгли на очите.
 2. Лекото налягане се движи по долния клепач до моста на носа.
 3. Повторете това упражнение пет до шест пъти.
 4. Сега те също работят върху горния клепач, преминавайки от вътрешния ъгъл към външния.

За бузите

 1. Първоначално пръстите са поставени в центъра на брадичката.
 2. Внимателно начертайте пътя им до края на долната челюст.
 3. След няколко повторения преминават към следващото движение.
 4. Сега пръстите са фиксирани близо до ъглите на устните и започват да се движат по долната зона на бузите директно към ушните уши.
 5. Третото движение започва в ямката над горната устна и бавно се насочва към слепоочията.

За назолабиална гънка

 1. Пръстите са разположени близо до крилата на носа, по протежение на назолабиалните гънки.
 2. Направете няколко леки щраквания върху него.

За брадичка

 1. Поставете пръстите си в средата на брадичката.
 2. Направете малко светлинно налягане.
 3. След това начертайте линия от средата на брадичката, движейки се по долния ръб на лицето, като се насочите към ушите.

Техника на врата

Не само лицето заслужава внимание, но и шията. Именно тя най-често дава истинската възраст на жената. Затова е необходимо да се погрижим за нейното подмладяване. Техниката на масаж на шийката на матката се провежда на три етапа.

Гласуване по средната линия

 1. Стиснати пръсти се поставят в основата на шията, едната длан под другата.
 2. Те започват да галят шията отдолу нагоре по средната линия. Веднага с едната ръка, после с другата.

Поглаждащи странични линии

 1. Поставете ръцете си точно под ушите.
 2. Те започват да се движат надолу и да харчат за раменете.

За деколтето

 1. Слагат пръсти в средата на гърдите.
 2. Те започват да се движат нагоре и, стигайки до основата на шията, се обръщат на раменете, леко ги рисуват.
 3. Повторете процедурата с другата ръка, като сте направили обратното рамо. За повече подробности как да направите самоотводняване на дренаж срещу оток, можете да гледате видеоклипа.

Ако има решение за самостоятелно практикуване на лимфен дренажен масаж на лицето за подмладяване, тогава трябва да запомните, че по време на масажа не можете да оказвате голям натиск върху кожата и особено върху лимфните възли. В противен случай събитието няма да има полза, но ще причини сериозна вреда.

Отзиви: „Оставете операцията да чака“

Отдавна правя японски масаж на лицето, ефектът е отличен: втората брадичка се отстранява, стяга, дебелите бузи отслабват, лицето е стегнато и еластично. Клиентите казват, че резултатът е по-добър, отколкото от инжекции.

Козметичка Маша, http://pf-k.ru/%D1%8F%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9-%D0%BC%D0% B0% D1% 81% D1% 81% D0% B0% D0% B6-t6022.html /

Аз съм 52 г. Правя масаж повече от три месеца всяка сутрин.Преди това мислех за долна блефаропластика, но сега ми се струва, че торбичките под очите са намалели. Мислех, че ми се струва така, но днес самата дъщеря ми забеляза, че торбите вече са почти невидими. Така че съм много доволен. И овалът на лицето се стегна. Оставете операцията да изчака.

Ирина, http://www.woman.ru/beauty/face/thread/4266184/

Тя правеше масаж годишно, всеки ден! Стиснат достатъчно силно! Усещанията са много приятни след масажа, сякаш наистина поле за тренировки. И отзивите са впечатляващи, но всъщност всичко се оказа напълно грешно. Лицето провисна още повече, назолабиалните гънки станаха още по-забележими!

Лиза, http://www.woman.ru/beauty/face/thread/4266184/

Бях на хардуерна процедура и просто масажист направи с ръцете си. Впечатленията са смесени. Вътре ми обещаха просто чудодейния ефект от тази хардуерна процедура. Слязох пет пъти. Пълно разочарование ... Видях повече ефект с ръчния лимфен дренаж, в комбинация с меден масаж.

Nestra, http://forum.natali.ua/viewtopic.php?t=12924

Статията е актуализирана: 14.08.2019 г.

Уважаеми потребители!

Материалите на тази страница са с информационна цел и са предназначени само за образователни цели. Моля, не ги използвайте като медицински препоръки! Преди всяко действие се консултирайте със специалист.

Администрацията не носи отговорност за възможни отрицателни последици, произтичащи от използването на информация, публикувана на woman365pro.com

Харесва ли ви статията?
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (30 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зареждането ...
Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!

Как да изберем красиви обувки на висок ток?

LPG масаж: какво е това, противопоказания за лимфна дренажна процедура + прегледи

Английски бавачки в Русия: предимства и характеристики

Диета без въглехидрати за 7 дни списък на продуктите за седмица за отслабване

красота

мода

диети