Английски бавачки в Русия: точно като едно, две, три

Смята се, че големият и могъщ руски език е един от най-трудните за изучаване в света. Случаи, отклонения, умалителни функции. В училище децата често се справят добре на английски и немски език, а родният диалект по някакъв начин е „издърпан“ в челната тройка. За някои родители това води до мисълта: струва ли си да заредите детето с допълнителни езикови занимания? Нека поне един език овладее перфектно.
Нани се запознава с дете

Нашият отговор: заслужава! Това се потвърждава от международни проучвания и повече от 30 години опит в работата с английска агенция за подбор на бавачки за бавачки и гувернантки от Англия и Франция. Просто трябва да започнете да учите не в училищна възраст, а много по-рано. Можете да поканите чужда бавачка в къщата дори на бебе, което едва е започнало да ходи. Или на дете от детска градина. Това ще бъде ли непоносимо бреме за психиката на детето и крехкия мозък? Изобщо не. Уроците по чужд език могат да бъдат превърнати в интересна игра, към която квалифицирани бавачки и гувернантки от Великобритания ще привлекат всички домакинства.

Английската бавачка учи момиче английски

Мамо, тате, аз съм двуезично семейство

Въпросът дали детето може да владее два (или дори три) езика дори не се поставя в къщи с среда на естествена двуезичност. Ако татко от Германия поиска солта на закуска („Führen Sie bitte das Salz“), а майка с американски корени пее приспивни песни на родния си език („Мълчи, малко бебе, не казвай дума, татко ще ти купи присмехулник “), бебето с охота се научава да разбира няколко диалекта едновременно. Това се случва лесно, без натиск и специални дидактически материали - напълно несъзнателно.

Колкото по-млад е „студентът”, толкова по-голям е ефектът от изучаването на чужд език. Доказано е, че едногодишното бебе е по-податливо на нови знания, отколкото по-големият му брат - ученик. Именно поради тази причина е да поканите бавачка от чужбина да разговаря със семейство или да говори в присъствието на деца на различни езици възможно най-рано. Тогава до четири или петгодишна възраст детето ще започне да говори свободно на няколко езика, без да ги бърка. Той не само може да говори чужд език, но и да мисли на него, изграждайки фрази, преди да произнася.

Друго нещо е придобитата двуезичност. Според Валентин Грогол, директор на руския офис на английската Нани, само истински роден говорител (който е поканената англоезична бавачка) може да преподава реч без акцент. И това няма да са сухи теми по темата „Москва е столицата на Русия“, а оживена, пряка комуникация по ежедневни теми. Освен това английските бавачки в Русия са възможно най-добре информирани кои езикови норми вече са излезли от употреба. Вземете същите модални глаголи ще и ще - днес ще ги срещнете, освен в учебниците. Да, и сленгът не може да се научи от руснака Мариаван, който никога не е напускал страната.

Най-ефективната, но и най-скъпата схема за обучение и обучение изглежда така:

 • От една година бавачка от Англия се е занимавала с дете
 • на три години към нея се присъединява французойка: дамите работят на смени;
 • до 4-5 години в дома се появява учител от друга държава (Германия, Испания, Италия или Китай).

По този начин, когато детето бъде изпратено за първи път в първи клас, то вече владее поне три езика, различни от руския.

Езикът ми е мой приятел

Семействата, които могат да си позволят да плащат за работата на гувернантките от Лондон или други части на света, очакват, че наученият език ще помогне на децата им да проправят път към успешна кариера, да пътуват по света безопасно и да си създадат интересни приятели.

Важен е и образователният момент. Основното е да се даде добра мотивация. Например, не можете да чакате руския дублаж на филма с любимия си актьор, а го гледате с оригиналния саундтрак.Или четете емблематични книги в оригинал. И общуват с връстници, като не ограничават търсенето на събеседници с границите на своята страна.

Какво още дават детегледачките и преподавателите от Лондон:

 • уроци по добри нрави и достойни обноски;
 • уважение към работата;
 • вдъхване на любов към ученето;
 • разширяване на хоризонтите;
 • възпитание на космополитично отношение към света;
 • потапяне в непозната култура;
 • комуникационни умения по всякаква тема (известната английска малка беседа).

Също така преподавател по английски език ще ви помогне да се подготвите за училище или да влезете в чужд университет. Тя се ориентира в света на спортните събития или часовете по изкуство. Превръща скучната домашна работа в забавен процес.

В процеса родителите също попълват езиковия си багаж с нови думи и завои. Те задават въпроси на бавачката как мина денят, оставят поръчки, отиват на работа. Ако нивото на знанията не е достатъчно, майките и татковците използват онлайн преводачи на своите телефони и лаптопи, общувайки с бавачката чрез SMS или мигновени съобщения. Ситуациите „не разбирам твоите“ могат да бъдат избегнати, ако детегледачката говори руски език поне на основно ниво. Услугите на такива специалисти обаче са по-скъпи.

Валентин Грогол, ръководител на руския офис на английската Нани

Директор на руския офис на английската бавачка Валентин Грогол.

Характеристики на националните изследвания

Английските гувернантки в Русия не са само жени, които са готови да "седят" с дете в отсъствие на възрастни срещу определена сума пари. Техният манталитет трябва да се вземе предвид при съставяне на договор.

Според Валентин Грогол, директор на руския офис на английската Нани, туземците на мъгливия Албион са доста точни граждани. Те не си позволяват да закъснеят за обслужване, но когато пристигнат у дома, очакват от работодателя ясни инструкции и навременна поставяне на задачи.

Например, ако родителите са планирали вечер навън, тогава те трябва не само да плащат за работата на бавачката с двойна ставка, но и предварително, за да я предупредят за това поне седмица предварително. Английската "икономка" може да откаже, ако самата тя има планове за тази вечер. И човек трябва да бъде подготвен за това. В крайна сметка бавачка със знания на английския език е преди всичко учител и едва след това човек, който осъществява надзор и грижи.

Не разчитайте на факта, че британецът ще изплакне чинията от грис или ще опъне изцапаните чорапогащи. Освен ако не поискат конкретно за това, тя ще счита тези действия за включени в кръга й от ежедневни задачи. Не става въпрос за скованост, а за принцип и засилено чувство за отговорност за нечия работа.

Препоръчително е подборът на бавачките от Обединеното кралство да се повери на експерти в тяхната област. Агенцията за набиране на персонал за дома гарантира, че служителите разполагат с всички необходими документи, за да:

 • диплома за образование;
 • медицинска застраховка;
 • здравен сертификат;
 • разрешение за работа в чужбина;
 • препоръчителни писма.

Действайки като посредник, агенцията, включително английската Нани, гарантира за всеки учител. И съм готов да предложа замяна на чуждестранен учител по всяко време, когато е необходимо. Заедно с родителите служителите на агенцията се стремят да възродят аристократичните традиции, когато познаването само на един език се счита за лоша форма, а познаването на няколко е ключът към успеха.

Статията е актуализирана: 27.06.2019 г.

Уважаеми потребители!

Материалите на тази страница са с информационна цел и са предназначени само за образователни цели. Моля, не ги използвайте като медицински препоръки! Преди всяко действие се консултирайте със специалист.

Администрацията не носи отговорност за възможни отрицателни последици, произтичащи от използването на информация, публикувана на woman365pro.com

Харесва ли ви статията?
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (36 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зареждането ...
Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!

измиване

Притчи за децата ✍ 50-те най-добри поговорки за момчета, момичета, тийнейджъри, клас, неподчинение, баща, син, родители

Торта с тиквички с домати 🍅 стъпка по стъпка рецепта със снимка

Бриош булка: рецепта стъпка по стъпка 🍞 със снимка

красота

мода

диети