Противопоказания LPG масаж, принцип на действие, ефективност или Удряме целулита

LPG масажът е метод на хардуерната козметология, който е патентован от французин на име Луи-Пол Гите. Съкращението в името на процедурата е съставено от инициалите на инженера-изобретател, който за първи път използва апарата за такъв масаж преди около половин век. Днес методът се използва активно за борба с целулита и свързаните с възрастта кожни промени, както и за коригиране на формата на фигурата.
Жена в салона на lpg масажна процедура

Принципът на работа на LPG масажа е механична "атака" върху епидермиса. Специален апарат, оборудван с няколко ролки, в контакт с кожата на пациента, образува гънка от него и започва да разрушава мастната тъкан с механични движения. Съвременното оборудване на козметологичните клиники е цяла компютърна станция, която без помощта на специалист е в състояние да определи индивидуален метод на експозиция според епидермиса и дебелината на мазнините.

Водещата роля в проектирането и производството на оборудване за LPG масаж е отредена и на французите. Конкретно - компании lpdzhi Системи, които в този сегмент заемат водеща позиция в света. Той се оглавява от самия инженер, патентовал лимфния дренажен метод.

Исторически произход

Няма да има щастие, но нещастието помогна. Обикновено това се казва в ситуации, подобни на тази, станала с Луи-Пол Гите. През 80-те години на миналия век този френски инженер попада в ужасна авария. За да се възстанови възможно най-бързо след наранявания, лекарите му предписали множество сеанси за масаж. Но те се оказаха толкова изтощителни за пациента, че ученият сериозно помисли за хардуерен начин за решаване на проблема. Gite твърдо реши да създаде машина, която може да замени ръчната работа на масажистите. Малко повече време мина и създадената от него компания LJ Systems, която притежава патент за ендермология, излезе на световната сцена. Това е второто име за LPG масажа.

Първото оборудване, произведено от тази компания, беше предназначено за използване в рехабилитационни цели. Устройствата бяха използвани за омекотяване на белезите, образувани след наранявания и укрепване на мускулите. Многобройни проучвания, на които е подложена иновативната технология, потвърдиха: наистина има ефект, а обхватът му е невероятен. Белезите наистина омекват и изглаждат, но положителните ефекти не свършват дотук. При тестване на оборудването бяха открити още няколко предимства на процедурата. Оказа се, че механичният ефект на устройството върху кожата подобрява качеството му и минимизира мастния слой. Именно след това откритие започват мащабни проучвания на изобретението Guite в посока естетическа козметология.

LPG Systems беше първата компания, получила сертификат FDA, тоест премина най-строгата система за сертифициране на медицински технологии в света.

Какво е LPG масаж

Лимфният дренажен масаж на тялото (друго име за процедурата) се извършва с помощта на специална манипулация. Понякога в клинични, а понякога у дома. Върху манипулатора са ролките, които при включване на оборудването започват да се движат в различни посоки, като засягат сложно кожата на пациента. Освен това, по време на масажа се прилага вакуум върху кожата. Именно той е отговорен за заснемането на конкретен кожен участък в камера, разположена между ролките. Очевидното заключение предполага самото себе си: LPG е симбиоза на ролков и вакуумен масаж.

Област на приложение

Различните видове LPG масаж за тяло и лице имат различни цели и се използват не само в козметологията и медицината, но и в спорта. В таблицата са изброени най-често срещаните ситуации, когато на човек може да бъде назначен хардуерен масаж.

Таблица - Използването на масаж в спорта, медицината и козметологията

Обхват на приложениеПоказания за назначаване на LPG масаж
медицина- Началният стадий на разширени вени;
- миозит;
- ишиас;
- рехабилитация след изгаряния;
- рехабилитация след наранявания;
- аменорея;
- артроза
Естетична козметология- целулит;
- увиснала кожа;
- диастаза на мускулите на корема на ректуса;
- локални телесни мазнини
спорт- Укрепване на лигаментите;
- укрепване на мускулната тъкан;
- възстановяване след спортни наранявания;
- подготовка за състезания

С целулит, LPD масажът може да подобри състоянието на кожата на свещеника и бедрата, независимо от стадия на заболяването. Така наречените мастни капани също са податливи на този метод на излагане. Местните мазнини не могат да бъдат премахнати нито чрез изтощителни тренировки във фитнес залата, нито чрез дългосрочни диети. Необходимо е да се действа върху него само механично. В допълнение, ендермологията намалява степента на подпухналост, минимизира тежестта на белези и стрии и подобрява стойката.

На практика е доказано, че десет сеанса лимфен дренажен масаж намаляват повърхностната част на кожата с 20%.

3 предимства

Широкото използване на LPG масаж за целулит и оформяне на тялото се дължи на три предимства на процедурата.

 1. ефективно, Ефективността беше доказана не само от клинични проучвания, но и от изкушенията на стотици хиляди пациенти по света, които усетиха всички предимства на хардуерния масаж лично върху себе си. По-голямата част от медицинските специалисти са убедени, че LPG масажът е най-сигурната алтернатива на хирургичното елиминиране на телесните мазнини.
 2. комфортен, Манипулацията на кожата не причинява дискомфорт или неприятна болка. Получасовата сесия позволява на пациента напълно да се отпусне, да се откаже от спешни проблеми и да се отпусне не само с тялото, но и с мисли.
 3. физиологично, Процедурата не включва никакъв изкуствен ефект върху кожата. Всички метаболитни процеси в организма се активират възможно най-естествено. И следователно резултатът, получен в крайна сметка, е добър както от естетическа страна, така и от физиологичната: когато сте изградени, ще станете по-здрави и имунната ви система ще бъде по-силна.

И какво в резултат на това

Ефективността на LPG масажа не се измерва само от броя на излишните сантиметри, от които сте се отървали. Има поне три положителни ефекта.

 1. Подобрява състоянието на кожата, Манипулата има положителен ефект върху лимфния поток. Поради ефекта му се усилва микроциркулацията в кожните слоеве и се елиминира застоя. Кожата отново започва да произвежда ключовете за младостта - еластин и колаген. И всъщност, след сложни процедури получавате актуализирана и изгладена кожа.
 2. Лекува целулит, "Портокаловата кора" е заболяване. А с помощта на LPG масажа можете не само да сведете до минимум проявите му, но и да излекувате напълно заболяването. Стягането на кожата и моделирането на формата на тялото са само допълнителни бонуси от лечебния процес.
 3. Безопасно е, Правете LPG масаж при липса на противопоказания за мъже и жени, независимо от възрастта. Процедурата не изисква никаква допълнителна подготовка.

Разлики от "ръчната" процедура

Кое е по-добре - LPG масаж или антицелулитен масаж, направен ръчно от масажиста? Това е друг често задаван и следователно спешен въпрос. Тези ефекти върху кожата се основават на едно и също нещо - механични движения, предназначени за разтягане на меките тъкани. Ръчният масаж по отношение на ефективността ще бъде равен на лимфния дренаж, ако по време на неговото прилагане са изпълнени следните изисквания:

 • продължителност на сесията не по-малко от час;
 • специалистът е напълно здрав и в отлична физическа форма;
 • масажистът професионално притежава всички тайни на излагане на кожата.
Процедурата за лимфен дренаж не включва използването на специални масла и друга козметика. Но преди началото на сесията пациентът трябва да носи специален еластичен костюм.

Колко сесии са необходими

Компанията Louis-Paul Gite е разработила десетки протоколи. Задачата на всеки е да реши много специфичен проблем. Всеки документ съдържа подробно описание на продължителността и качеството на процедурите за масаж. Той регулира кои области да влияят в случай на различни проблеми, колко дълго да се влияе и с каква интензивност. Курсът на протокола Endermology, който е известен за нас като LPG масаж, обикновено включва осем сесии. Продължителността на сесията според протокола е 35 минути. В същото време лимфният дренажен масаж на тялото трябва да се прави не повече от два пъти седмично.

Резултатът, получен чрез лимфен дренаж, ще се запази в продължение на шест месеца. За да удължат ефекта, експертите препоръчват да ходите на LPG масаж веднъж на четири седмици.

Относно страничните ефекти

Лимфният дренаж дава огромен ефект. Това се доказва от резултатите от изследванията и възторжени отзиви от пациенти. Но всеки ефект, който има такава висока ефективност, може да провокира странични ефекти. Трябва да разберете за тях, преди да седнете удобно на масажната маса. В края на краищата предупредените означава въоръжени. Неприятностите са същите като при ръчен антицелулитен масаж.

 • Подуване на меките тъкани, Той не трябва да бъде силен, с образуването на обширни хематоми. По правило това е умерено подуване, което е неизбежно при увеличен лимфен поток в съдове, които не са готови за това. В повечето случаи състоянието на подуване се появява след първата, понякога след втората сесия. По време на курса съдовете възобновяват нормалната си активност и болестното състояние вече не настъпва.
 • втрисане, Ако страдате от вегетоваскуларна дистония, тогава след сесия може да замръзнете малко. Факт е, че с лимфен дренажен масаж устройството дразни кожните рецептори. А те от своя страна възбуждат симпатичната нервна система. Чаша горещ чай ще ви помогне да се справите с лек студ.
 • Малки петехии, Петехиите се наричат ​​червени точки или петна с малък диаметър. Всъщност това са миниатюрни кръвоизливи, концентрирани под горния слой на кожата. Причината за появата им е механичният ефект на валяците и вакуума върху кожата. Един обикновен човек се спасява от миниатюрни хематоми от еластичен костюм. Но хората, страдащи от чупливост на капилярите, петехии като правило не могат да бъдат избегнати.
Петехиите не се нуждаят от лечение и разрешаване самостоятелно в рамките на няколко дни. Все пак лекарят трябва да бъде информиран за външния им вид. Може би медицинският специалист ще реши да регулира интензивността на манипулацията.

За табу

Друго сходство между пропан-бутан и ръчен масаж е еквивалентният списък с табута. Списъкът на държавите, забраняващи процедурата, е абсолютно еднакъв в първия и втория случай.

Общи забрани ...

По-долу са изброени осем възможни състояния, при които лимфният дренажен масаж е строго забранен.

 1. Злокачествени новообразувания, Лимфният дренаж стимулира притока на кръв. А това от своя страна увеличава скоростта на деленето на клетките. Освен това, не само в здрави тъкани, но и в злокачествени. Процедурата може да предизвика растеж на злокачествени новообразувания. Например, когато маточни фиброиди.
 2. бременност по всяко време, Интензивните процедури през периода на раждане на бебето са забранени за бъдещите майки. Въпреки това, протокол „Венозна недостатъчност“ е разработен специално за бременни жени. Лесният лимфен дренаж помага да се намали подуването в краката в по-късните етапи. Кърменето не е противопоказание, но е по-добре да се консултирате с вашия лекар, преди да се запишете за сесия.
 3. Първите два дни от менструацията, Поради засилената циркулация, този вид масаж е забранен в първите дни на менструацията. Процедурата може да увеличи интензивността на изхвърлянето.
 4. Инфекции и треска, В резултат на лимфния дренаж сърдечно-съдовата система започва да работи с по-голяма интензивност от преди. Но за човек с повишена телесна температура, което показва остър стадий на инфекциозно заболяване, такъв ефект няма да донесе никаква полза.
 5. хемофилия, Ако коагулацията на кръвта в човек е нарушена, тогава поради бързането му поради масаж, върху тялото може да се появи голямо количество хематоми. Някои от тях могат да заемат големи участъци от повърхността на кожата.
 6. епилепсия, Интензивното и продължително масажиране дори на малка площ от тялото може да доведе до атака. Такива например като гънка на кожата.
 7. Етап на декомпенсация за различни видове недостатъци, Интензивната физическа активност е противопоказана за хора със сърдечна, чернодробна или бъбречна недостатъчност. Лимфният дренаж два или дори три пъти увеличава скоростта на притока на кръв в голяма вена. За тялото това е като урок във фитнеса. Така че е невъзможно да се допусне това да се случи със сърдечна, чернодробна и бъбречна недостатъчност.
 8. Болести на ендокринната система, Захарният диабет и други заболявания от тази група са придружени от нарушени функции на много вътрешни органи. Никой лекар не може да гарантира, че в процеса на излагане на апарата някой от органите не започне да „боклуци“.
Като изключение, при ендокринни заболявания с лека до умерена степен, LPG се предписва според показанията - за стимулиране на храненето на вътрешните тъкани.

lpg масажор

... и местни

Списъкът с болестни състояния, представен по-долу, предполага да се избягва излагането на лимфния дренажен апарат върху болни части от тялото. В други области е разрешен масаж.

 • Доброкачествени новообразувания, Те включват бенки, които се издигат над повърхността на кожата, и подкожна мастна тъкан (липоми) и хемангиоми. Процедурата може да нарани тези кожни участъци, което е напълно неприемливо.
 • Кожни заболявания, Микробите са провокатори на кожни заболявания. Увеличеният приток на кръв може да доведе до разпространението на патогени по цялото тяло. Затова засегнатите участъци от кожата по време на масаж трябва да се избягват.
 • херния, Ако устройството за лимфен дренаж се третира с почти херниално място, съществува риск от повишен тонус на мускулите, разположени до хернията. Това състояние може да доведе до нарушаване на падналия вътрешен орган.
 • Възпалителни процеси. Което може да премине в съдовете и възлите на лимфната система. Увеличаването на лимфния поток, което се случва с лимфен дренаж, може да провокира разпространението на патогени. В този случай след възстановяване лекарите, напротив, силно препоръчват такъв масаж. Защото процедурата ускорява заздравяването и възстановяването на тъканите.
 • Тромбофлебит и флебит, Тези болезнени състояния се характеризират с възпалени съдови стени. Ще им бъде изключително трудно да издържат на натоварването, което произвежда увеличения приток на кръв. И ако във вена има кръвен съсирек и дори повече от един, лимфният дренаж може да завърши с отделянето му.
 • Наличието на порязвания и рани, Механичното излагане на кожата за дълго време може да доведе до увеличаване на увредения фокус.
След липосукция (елиминирането на мастните отлагания чрез операция) е разрешен само нежният метод според едноименния протокол - "След липосукция." Масажът може да започне още седмица след операцията. Другите методи на механично действие трябва да бъдат забравени поне за шест месеца.

Можете да засилите ефекта от лимфния дренажен масаж, като коригирате храненето. За да направите това, просто се откажете от сладкишите. Или поне сведете до минимум присъствието му в ежедневната диета. Но количеството протеин, напротив, си струва да се увеличи.Както и количеството сложни въглехидрати в изобилие, съдържащи се в зърнени храни, плодове и зеленчуци. Не забравяйте за поддържането на водния баланс: пийте поне 1,5 литра чиста вода на ден.

След като проучихте противопоказанията на LPG масажа и обсъдите с медицинския специалист значението на тази процедура за вас лично, продължете с търсенето на подходящ център за естетична козметология. Важно е процедурата да се извършва върху оборудването на LPG Systems, а не върху апарата за реплика. И трябва да помните, че ключът към успеха не е само в качеството на манипулация. Успехът зависи и от квалификацията на специалиста, както и от допълнителните усилия, положени лично от вас.

Отзиви: „Приятен бонус е лекотата в гръбначния стълб“

На LPG ме удари приятелка, която намери супер отстъпка от купона, след което я купих, но тя не))) Но трябваше да напусна 10 сесии. Не очаквах -20 кг и минимум -8 см в кръста. Не вярвам в силата на масажа по отношение на отслабването - вярвам в спорта и в нежить. Така че съм скептичен към LPG - надявам се оценката ми да е трезва. Първо, процедурата се извършва не върху голото тяло, а върху т. Нар. Костюм за превръзка. Като цяло, това е като разтягане на 100 ден чорапогащи по цялото тяло, не разбрах същността на превръзката, но майсторът каза, че би било много болезнено да се направи без него. И болка по време на LPG не трябва да бъде! Такъв костюм струва средно 350-400 UAH. Ще имате достатъчно за всички сесии и за многократни курсове също. Материалът е плътен и не се разкъсва. Той има няколко размера от S до XL. Чудодейно влязох в параметрите си 100/80/100 в L. Но майсторът ми каза, че има китайски костюми и те са твърде малки по размер, там самият аз не бих дръпнал XL, така че този въпрос трябва да се изясни. Те са черно-бели. Получих бяло, въпреки че наистина исках черно, но не беше налично. Купих си костюм в студиото, чрез резервация. За мен тази процедура беше много приятна и с добър резултат. Но плувам във фитнеса и се опитвам да се придържам към ПП. Наистина пих много вода, но за тези, които работят, ще е проблем - за мен беше трудно да напусна къщата в деня на масажа за повече от 10-15 минути. Важно е да намерите добър майстор, който ще прави масажа добре и правилно. Опитах 4 различни техники. Съветвам ви активно да овлажнявате кожата си с масла и кремове - ще изглежда още по-добре. Пак ще отида! Хубав бонус за мен - гърбът ме болеше по-малко, появи се необичайна лекота в гръбнака (имам 3 хернии). Не приемам болкоуспокояващи вече няколко месеца - това е рекорд!

Tv-Ukr, http://irecommend.ru/content/lpg-massazh-nevynosimaya-legkost-bytiya-est-li-rezultat-spustya-10-seansov-plyusy-i-minusy-p

Ходих на такъв масаж преди няколко години. Много ми хареса и помогнах да се върна във форма по-бързо след раждането. Въпреки че бях от тези, за които всяка сесия беше доста болезнена, претърпях всичките 20! Необходимо е да повторя по-близо до плажния сезон - искам малко да стегна кожата на корема си и да се отърва от целулита.

Елена, http://www.davajpohudeem.com/bez-diet/aparat/lpg-massage/foto-do-i-posle-otzyvy.html

Успях да направя само 2 процедури безплатно и тогава видях някаква промяна. Фигурата се дърпа добре, целулит-фиброзата се отстранява много добре. Самият масажист каза, че устройството е прекрасно. Той не е виждал такъв ефект дори след курс на засилен масаж. В очите ми момичетата-лекари, както трябва, в началото не отслабнаха, но фигурата беше издърпана много добре.И след това има и загуба на тегло.Некъде в процедурата 5-6.

див люлякhttp://www.woman.ru/beauty/body/thread/3957291/

Потърсих в интернет начини за отслабване и попаднах на LPG масаж. Отначало беше скептично настроена към този тип масаж, но след това реши да опита все пак. Имате ли избор къде? Имам салон в близост до къщите си, но там всичко е на грамада (фризьор, педикюр, масаж и т.н.), исках да намеря място, където да го правите само вие, тоест отслабването ви, а не прическата! Търсих дълго време и намерих добри места за едно място lpg club, реших да го пробвам. Отидох. Срещнахме се, обяснихме всичко и разказахме, че цените са нормални, атмосферата не е салон по-близо до дома, те се занимават само със загуба на тегло (за мен това е плюс). Купих си костюм за пропан-бутан и започнах да ходя. Първото впечатление е неразбираемо, сякаш е засмукано от вакуум (не обикновено), тогава сте свикнали. Купих курс (защото е по-евтин от еднократния) и започнах да ходя.Плюс това започнахме да комбинираме различни процедури за lpgclub с lpg масаж, тъй като ми казаха, че ефектът се усилва. Пишат, че се появяват синини, не знам, при мен всичко е наред. Казаха ми, че ако специалистът е нормален, те не трябва да се появяват! Резултатът за днес: напуснах петнадесет пъти, наистина харесвам всичко, приятелите ми казват, че съм се променил и станах по-весел.

Мария Евгениевна http://otzovik.com/review_1730842.html

Аз съм шивачка и трябва да се обличам и събличам))) клиентите си. И така, наскоро се зарадвах на една мадам, която премина през парчето LPG. Стегнато тяло, крака - приказка! Гладка, просто лъскава, както в рекламите с кърпички, плъзгащи се по краката! Не знам как по тегло, но обемите .... !!!! Талия - минус 12 см, ханш - минус 5 см! И плюс страхотно здраве!

Наталия Измайлова, https://www.jv.ru/news/krasota/salonnyie_i_spa_protsiedury/16976-kurs-lpg-kak-ya-ne-izbavilas-ot-cellyulita.html

Статията е актуализирана: 27.06.2019 г.

Уважаеми потребители!

Материалите на тази страница са с информационна цел и са предназначени само за образователни цели. Моля, не ги използвайте като медицински препоръки! Преди всяко действие се консултирайте със специалист.

Администрацията не носи отговорност за възможни отрицателни последици, произтичащи от използването на информация, публикувана на woman365pro.com

Харесва ли ви статията?
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (34 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зареждането ...
Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!

Пиле с дървени въглища по стъпка по стъпка рецепта със снимка

Облекло в стил Чикаго - лукс и блясък

Притчи за страх ✍ 50 най-добри думи за смелост, страшни приказки, деца, на руски език, народни

Крем торта стъпка по стъпка рецепта със снимка

красота

мода

диети