Мариновайте и гответе нежни шишчета от говеждо месо 🥩

Научете как да готвите невероятно вкусни шишчета от говеждо месо. Благодарение на подробни препоръки стъпка по стъпка със снимката, вие ще можете да направите перфектната марината за барбекю, правилно да мариновате месото и да го приведете в готовност на скара. Такова барбекю ще се окаже невероятно сочно, нежно и всеки със сигурност ще се възхити на кулинарните ви способности по време на следващото ви пътуване до провинцията с приятели. Време за готвене: 20 часа - запазване в марината; 40 минути - приготвяне и пържене.

2 часа
174 ккал
7 порции
Средна трудност
Мариновайте и гответе нежни шишчета от говеждо месо 🥩

Кухненски уреди и прибори:

 • дъска за рязане;
 • нож;
 • метален или стъклен дълбок контейнер;
 • чиния или поднос - 2 бр. (не пластмасова);
 • шишчета;
 • барбекю;
 • силиконова четка.

Съставките

Говеждо месо (шия) 2,5 кг
Сок от лук 1,5 л
мащерка на вкус
Млян червен пипер на вкус
сол на вкус
Слънчогледово масло 50 мл

Стъпка готвене

 1. Взимаме около 2,5 кг говеждо месо (по-добре е да вземем шията, така че кебапът ще се окаже по-сочен) и с помощта на остър нож, нарязан на средни парчета. Парчетата трябва да са симетрични и без да висят върху тях вени и малки филми, които в бъдеще ще изгорят, пържени на скарата. Поставяме нарязаните парчета на дъска за рязане и щедро, щедро сол, а след това, с потупващи движения, „вкарваме” солта в месото. Правим тази манипулация от всички страни. Соленето на такова месо е изключително трудно, но да го осолите е лесно и това впоследствие може да повлияе на вкуса на барбекюто.
  Готвене на телешки кебап
 2. След това поръсете говеждото месо с мащерка и внимателно смесете парчетата заедно, така че подправката да се разпредели равномерно.
  Подгответе съставките за готвене.
 3. След мащерка щедро поръсете кебап със смлян червен пипер и отново направете манипулацията с разбъркване. След това прехвърляме „преработеното“ месо в дълбок метален или стъклен съд и го пълним с предварително приготвен сок от лук, така че течността да покрие цялото месо (ще ви трябват около 1,5 литра, в зависимост от точното количество месо).
  Гответе марината
 4. Покриваме съда с капак и поставяме в хладилника за 20 часа. След определен период от време получаваме барбекю от хладилника. Изваждаме месото от съда, изваждаме го от маринатата с ръце и го поставяме върху чиста чиния или тава.
  Смесете съставките за готвене.
 5. Взимаме шишчетата и започваме да ги нанизваме на месото си по този начин: поставяме по-малки парчета в краищата на шишчето, а по-големи в центъра; продълговати парчета са нанизани по дължина, а не напречно; шишът трябва да минава строго в центъра на парчето, така че да ви е по-лесно да завъртите кебапа по време на пържене; първо трябва да измерите ширината на мангала и нанижете толкова месо на шишчето, така че то да не "гледа навън" извън мангала. Слагаме шишчета с нанизано месо на отделна чиста тава или голяма чиния (основното е, че те не са пластмасови). Взимаме малко количество слънчогледово масло (около 50 мл) и леко го намазваме с вече „събрания“ кебап от всички страни със силиконова четка.
  Подгответе шишче за готвене
 6. Върху мангала (с предварително загряти въглища) разпределяме шишчето с нанизаното месо на малко разстояние един от друг. Барбекю до готвене, често преобръщането на месо. Когато се появи огън, поръсете го с вода.
  За готвене пригответе барбекюто
 7. Готовността на кебапа трябва да се провери, както следва: леко отворете кафявите парчета месо и натиснете всяко от тях последователно. Ако розовият сок не идва от дупката (на мястото, където шишът счупи парче), парчето месо е готово. Средно са необходими около 15 минути, за да се приготви барбекю на скара, обаче всичко е индивидуално и зависи от месото, материала, от който е направена скара и количеството въглища. Извадете подготвеното барбекю от скарата, покрийте с плоска чиния или чиста кърпа и оставете да престои 5 минути.След определения период от време извадете парчетата месо от шишчетата и продължете към храненето. Приятен апетит!
  говеждо шишчета готови

Видео рецепта

Можете ясно да видите как се приготвя такъв прекрасен кебап, можете в това видео.

Приготвен по този начин шиш кебап се оказва невероятно вкусен! Не забравяйте да направите това за себе си и приятелите си. Обичате ли да печете месо на скара? Как го мариновате? Споделете вашите тайни и впечатления от тази рецепта в коментарите.
Харесва ли ви статията?
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (33 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зареждането ...
Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!

"Miramistin": инструкции за употреба, за които се предписват жени, мъже и деца, противопоказания, аналози + отзиви

Как да готвим пшенична каша във вода и мляко

Вафлени ролки по стъпка по стъпка рецепта с 🥐 снимка

Как да почистите велурени обувки у дома: светли и цветни, от мръсотия, сол, прах и мухъл

Статията е актуализирана: 11.06.2019

красота

мода

диети