Свещи (капсули) "Laktozhinal": характеристики на приложение за възстановяване на флората

Нарушаването на вагиналната флора е спътник на възпалителния процес. Всяко антибактериално лекарство не действа избирателно върху патогена, но инхибира растежа на полезните микроорганизми. Следователно, след курс на лечение е важно своевременно да „заселите“ свободните места с лактобацили, което допълнително ще поддържа здравето. Инструкции за употреба "Laktozhinal" твърди пълната безопасност и ефективност на лекарството. Така ли е?
Лактожинална опаковка

Лекарството се предлага под формата на капсули, а понятието „Лактожинална супозитория” е популярно само защото много хора смятат каквато и да е форма на лекарството за свещичка, ако се налага имплантация във влагалището. Какво лекува лекарството?

Състав и принцип на действие

Вагиналната стерилност веднага ще доведе до бактериална вагиноза или вагинит. Обикновено, за да се поддържа здравословен баланс на лигавицата, трябва да присъстват дедерлеинови пръчки, те също са лактобацили. Създавайки кисела среда, те инхибират растежа и възпроизводството на патогени. Всяка лактожинална капсула в състава си съдържа 341 mg микроорганизми - млечнокисели бактерии, които по отношение на количеството - 1 * 108, Освен това лактобацилите са в лиофилизирано състояние.

Това означава, че те са претърпели специален вид сушене под въздействието на изключително ниски температури. След лиофилизацията те запазват свойствата си, когато попаднат в благоприятни условия на живот (по-специално върху лигавиците на влагалището), но имат намалена скорост на всички биологични реакции. Във влагалището лактобацилите допринасят за следното.

 • Създайте кисела среда, Това води до активиране на собствените лактобацили. Интензивното им възпроизвеждане води до изместване на условни патогени (например E. coli, епидермален стрептокок, Proteus) и намаляване на вероятността от повторение на възпалението не само във влагалището, но и в пикочната система (например при хроничен цистит).
 • Предотвратяване на растежа на кандида, Лактобацилите влизат в антагонистична връзка с гъбите кандида, което води до намаляване на темпа на растеж на последните. Те отделят и специални противогъбични (противогъбични) вещества, които унищожават кандида. Поради това вагиналните капсули "Лактожинал" се използват широко за предотвратяване на рецидив млечница след основния курс на лечение.
 • Засилване на местния имунитет, Киселата среда във влагалището осигурява защита срещу външни патогени. Инфекцията задържа тук, без да навлиза по-нататък в цервикалния канал и маточната кухина.

Предимства на лекарството

Лекарството е удобно и ефективно за профилактика и лечение на възпаление във влагалището. Основните предимства включват следните точки:

 • може да се използва едновременно - с антибиотици и антивирусни лекарства, комбинирайте с имуномодулатори;
 • увеличава активността на сперматозоидите - във вагиналния секрет, което е важно за зачеването при планиране на бременност;
 • по време на бременност и кърмене - използването му е безопасно;
 • случаи на предозиране - не е фиксиран;
 • странични ефекти - от приема на "Лактожинал" рядко се развиват и не представляват опасност.

В допълнение, „сухите“ капсули осигуряват минимално изтичане на лекарства от влагалището.

При назначаване

Показанията за употребата на Lactozhinal са следните.

 • След лечение на колит, Вагиналните капсули се предписват по време на лечението на възпаление или след приключване на основната схема, както и с gardnerellez.
 • В навечерието на операциите, За подобряване на последващото заздравяване на конци. Това важи особено за вагиналните операции, когато отстраняването на матката, придатъци или манипулации на шийката на матката се извършва с този достъп, а не чрез разреза на корема.
 • По време на бременност, При гранични намазки от влагалището, както и в навечерието на раждането е важно да се сведе до минимум всяко възпаление във влагалището, за да се предотврати разкъсване.
 • За профилактика на млечница, След спиране на остра атака на кандидоза, Lactozhinal се предписва за възстановяване на микрофлората и предотвратяване на рецидив.
 • В менопауза, За намаляване на проявите на сухота, парене и подобни неприятни усещания.

Ограничения за употреба

Използването на свещи Лактожинал в гинекологията и акушерството е недопустимо в следните случаи:

 • с повишена чувствителност - в допълнение към лактобацилите, съставът съдържа съединения от магнезий, натрий, лактоза, желатин;
 • при момичета и юноши - лекарството е безопасно, но поради липсата на клинични изпитвания в тази възрастова група, официално младата възраст е противопоказание;
 • остър кандидозен колит - използването на капсули по време на обостряне на млечница ще влоши паренето, сърбежа;
 • ограничения на менструацията - капсулите не трябва да се използват по време на менструация, тъй като ефектът от лечението ще бъде малко по-нисък от посочения, по-добре е да пропуснете „критичните дни“ и след това да продължите терапията.

усложнения

Обикновено лекарството се понася добре, отзивите на Laktozhinal доказват това, можете да ги прочетете, като посетите форума. Не комбинирайте алкохола с наркотика. От страничните ефекти могат да бъдат разграничени следните:

 • сърбеж на вулвата;
 • усещане за парене във влагалището;
 • подуване на външните гениталии;
 • повишено количество вагинален секрет.

Инструкции за употреба "Laktozhinal"

Стандартните модели на употреба на наркотици са следните:

 • първа верига - една капсула през нощта в продължение на две седмици;
 • втора верига - по една капсула сутрин и вечер за една седмица.
Преди да поставите лекарството във влагалището, достатъчно е да проведете основни хигиенни процедури. Замазване и подобни манипулации без лекарско предписание не е необходимо. Капсулата трябва да се навлажни под течаща вода и да се постави дълбоко във влагалището със средния пръст на ръката. Можете да направите това, докато лежите, стоите или сте в полуклек.

Усмихнатото момиче лежи на леглото

препоръки

За да увеличите ефективността на лечението е полезно да се придържате към следните препоръки:

 • се откажете от секса - докато използвате Lactozhinal, трябва да се въздържате от всякакъв вид секс и, ако е необходимо, да се отнасяте към партньора си;
 • използвайте санитарни подложки - изхвърлянето след Лактожинал не е изобилно, но може да бъде смущаващо;
 • не използвайте спермициди - много двойки практикуват спермициди като контрацепция, лекарството може да намали ефекта им.

аналози

На пазара има голям брой аналогови лекарства, базирани на лактобацили, цената може да е различна. Популярни и ефективни са представени в таблицата.

Таблица - Как мога да заменя лекарството

подготовкаСъстав на единична дозаформа
"Atsilakt"107 лактобацили свещи
"Лактобактерин"107 лактобацили- хапчета;
- свещи;
- решение
"Laktonorm"108 лактобацилиВагинални капсули
"Vagilak"109 лактобацили- Вагинални капсули;
- гел

Широкото използване на свещи Лактожинал в гинекологията и акушерството се дължи на тяхната ефективност и безопасност, включително по време на бременност и кърмене, което се потвърждава от прегледи на лекари и жени. Лекарството не действа като лекарство за възпаление на гениталиите, само помага за увеличаване на броя на полезните бактерии върху лигавицата и намаляване на вероятността от повторение на вагиналното възпаление.

Отзиви: „Усетих подобрение за пет дни“

Капсулите съдържат прах. При използване капсулата тече сутрин от влагалището под формата на малко вода. Препоръчително е да използвате уплътнения. При приема на лекарството имаше усещане за комфорт. Нямаше обостряния на млечница.Патогенният разряд след лечение с това лекарство намаля и почти изчезна. Според общия маз върху флората, предаден след 2-месечно лечение, предписано от лекаря, намазката влезе в нормалните ми граници. Лактофлората се е възстановила. Белите кръвни клетки се връщат към нормалното си състояние.

poupees11, http://otzovik.com/review_4668435.html

Това е доста интимен проблем само за жените. След раждането срещнах бактериална вагиноза. Поставих диагнозата сама и няколко месеца, докато бях в къщичката, опитах miramistin, хлорхексидин, но той се използва без особена полза, въпреки че съвестно удрях по няколко пъти всеки ден. Резултатът е нулев. Когато се върнах в града, проблемът остана доста остър, но не можах веднага да стигна до лекаря. Лекарят потвърди диагнозата ми и след анализ предписа това лекарство и Vagilak. 1 кутия беше достатъчна. Това са сравнително малки капсули за вагинално приложение. Лесен за влизане, след това черупката излезе. Случи се така, че цикълът току-що се възстанови и след първите чудовища започнах да се лекувам. След администриране всичко стана по-малко, но не изчезна. Напълно всичко (миризма, изхвърляне) е нещо от миналото след вторите чудовища. Мисля, че лекарството помогна, но основното, вероятно, е възстановяването на потиснатия имунитет по време на бременност. Затова го считам за "патерици за имунитет". Поне е напълно безопасно.

вяра, http://otzovik.com/review_2798343.html

Здравейте, използвах това лекарство, както е предписано от лекар. Нямаше странични ефекти, помогна перфектно, след няколко използвани аналози, които не дадоха резултат.

Raski, https://deti.mail.ru/forum/v_ozhidanii_chuda/planirovanie_beremennosti/laktozhinal/

Никога не съм писал рецензии. Но аз използвам непознати. И тук за първи път няма как да не пиша, защото все още не съм усещала такава ужасна болка и дразнене на лигавиците. и затова искам да предупредя другите, че възможните странични ефекти не са съизмерими със самото лечение. Въпреки че след това взех лекарството Terzhinan, По-добре е да приемате лактобацили отвътре, отколкото през толкова слабо място. Лекарството е много скъпо, така че реших, че е добро ...

Svetalana, https://www.piluli.ru/product/laktozhinal/review

Възстановяване на микрофлора след антибиотици - френски еубиотик „Лактожинал”. Лекувана е с бактериална вагиноза с антибиотици - изглежда е успешна, а тестовете са били нормални, но сухотата и сърбежът не отшумяват дори след завършване на курса. Въпреки че са станали по-малки. Гинекологът каза, че това е нормално, защото антибиотикът унищожи цялата микрофлора във влагалището: и патогенна, и здрава. Необходимо е да се възстанови. И тя посъветва Лактожинал. Не е евтино, но много изследвания вече са направени върху него, така че има увереност, че работи. И той също има профилактика за млечница в показанията си, което е важно и след вагиноза. Купих го. Той е направен във Франция, вероятно за това и срещу допълнително заплащане. В бутилка с 14 прозрачни капсули с кремообразен пълнител. Капсулите са малки, удобни. Инструкциите казват, че в допълнение към помощните вещества, капсулата се състои от огромно количество (1x108 CFU) от бактерии L. casei rhamnosus Doderleini. Тези бактерии "подобряват локалните метаболитни процеси и спомагат за възстановяване на естествения локален имунитет." Не е изненадващо, че лечението не е бързо - не синтетика за имунитет, а живи бактерии, бавно и бавно. Лекува се 14 дни, слага се една капсула през нощта. Усетих подобрение след пет дни. Добър инструмент, внимателно и естествено възстановява нашата микрофлора.

Хазова Марина Сергеевна, https://www.piluli.ru/product/laktozhinal/review

Други лекарства

Статията е актуализирана: 27.06.2019 г.

Уважаеми потребители!

Материалите на тази страница са с информационна цел и са предназначени само за образователни цели. Моля, не ги използвайте като медицински препоръки! Преди всяко действие се консултирайте със специалист.

Администрацията не носи отговорност за възможни отрицателни последици, произтичащи от използването на информация, публикувана на woman365pro.com

Харесва ли ви статията?
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (31 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зареждането ...
Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!

Plectranthus: домашни грижи след покупка и по време на цъфтежа

Тънки палачинки с мляко с дупки по рецепта стъпка по стъпка със снимка

Зефир у дома според стъпка по стъпка рецепта със снимка

Тиквено пюре 🍵 стъпка по стъпка рецепта със снимка

красота

мода

диети