Как да отворите бутилка шампанско безшумно, с силен взрив и какво ще стане, ако на масата има само момичета

Шампанското се свързва с триумф. Забавлението започва с отличителния памук на непропукана бутилка. Този процес обаче не е толкова прост и понякога опасен. За да не се изчервявате за счупен полилей или да се извините за напитка, излята на пода, трябва да разберете как да отворите пенливото вино правилно.
Барманът отваря бутилка шампанско

Откриването на шампанското е наука. По време на домашни празници, бутилката често се отпушва със силни „разстилания“ и изтичаща пяна. Сервитьорите в ресторанта го правят много по-тих: можете да чуете само лек памук и да забележите лек дим. Според етикета такъв вариант се счита за правилен.

„Как да отворя шампанско, ако тапата не излезе?“ „Как да отворя шампанско на момиче с дървена тапа?“ „Ако шампанското не се отвори, какво трябва да направя?“ „Как да отворя спокойно шампанско?“ „Как да отворя шампанско на момиче стъпка по стъпка?“ „Как да отворя шампанско, ако половината тапи се счупиха? "" Как да отворите шампанско, ако парчето шампанско се счупи? "" Как да отворите студено шампанско? "- подобни измислени искания за паника понякога се появяват в интернет, когато трябва да отворите шампанско, а на масата са само момичета ... та - да се пие бебе. Но сериозно ... Нека все пак се опитаме да го разберем.

4 подготвителни съвета

Преди да отворите бутилката, напитката трябва да бъде подготвена правилно. Четири съвета ще ви помогнат да свършите работата лесно, дори ако това е първият ви път.

 1. Охладете напитката, Това значително ще подобри вкуса му и ще намали количеството газ. Най-добрият и бърз начин е да използвате специална кофа (охладител). На дъното се налива вода и се поръсва с кубчета лед отгоре на бутилката. Този метод ще ви позволи да охладите напитката за 30-40 минути. Можете да прибягвате до помощта на хладилник. Но в този случай ще отнеме около шест часа, за да се охлади добре. Не поставяйте пенливи във фризера. Така шампанското губи приятния си вкус, а количеството газ се намалява толкова много, че напитката напълно губи характерните си мехурчета.
 2. Пригответе салфетка, Охладена бутилка, в контакт с топлия въздух в стаята, трябва да се мъгли. Става трудно да се държи такъв съд в ръце, а в комбинация с налягането, изтичащо от бутилката, е напълно невъзможно. Ето защо, за да предотвратите изпадането на шампанско от ръцете, се препоръчва бутилката да се увие с кърпа или салфетка, затваряйки етикета.
 3. Не разклащайте бутилката, Ако ще отворите шампанско по обичайния класически начин, тогава не разклащайте напитката. Това ще доведе до прекомерно увеличение на газа. В този случай, колкото и да се опитвате, тапата ще напусне гърлото силно, а разпенената течност, като лавина, ще избухне от бутилката.
 4. Наклонете бутилката, В момента на отваряне шампанското се накланя под ъгъл 40 °. Ако държите бутилката изправена, тогава цялата сила на натиск ще се концентрира в шията. За да го преразпределите и по този начин да го намалите в задръстване, се препоръчва накланянето на съда. Така че можете да контролирате процеса. В същото време внимателно инспектирайте мястото, където ще излети коркът, ако не го държите. Никога не насочвайте напитката към хора или животни! Препоръчително е да се елиминира рискът от корк да попадне в ценни предмети.
Ако искате да ускорите процеса на охлаждане на шампанското, след това добавете няколко супени лъжици трапезна сол към охладителя с лед. И не забравяйте за водата. Като изсипете само лед в кофата, ще увеличите времето за охлаждане няколко пъти.

5 метода

Има няколко начина за отваряне на шампанско. Разбира се, в официалните кръгове е разпознат само един, беззвучен, което свидетелства за добрия тон на отварящия. Но това не означава, че другите методи не са достойни за внимание. Ами ако искате да се почувствате като хусар? Или да направите трайно впечатление на другите?

Има специален тирбушон за отваряне на шампанско. Този механизъм ви позволява лесно и безопасно да отпушвате бутилката. Не използвайте обикновен тирбушон за такава процедура, това може да бъде много опасно. Като завъртите тирбушона в тапа, неволно го натискате вътре. И това създава допълнителен натиск, което ще доведе до разкъсване на бутилката.

Гай отваря бутилка шампанско

класически

Удобства, Този метод за отваряне на напитка се използва в официалните кръгове. Точно така, мълчаливо откъртващи искрящи в ресторантите. Необходимо е да се успокоите Най-често бутилката се изплъзва от треперещи ръце, коркът излита с куршум по време на уплаха, а гостите се заливат с пенлива напитка. Ето защо, съберете се и уверено продължете.

Стъпка по стъпка инструкции

 1. Вземете бутилка, Увийте шампанско с кърпа и внимателно вземете бутилка.
 2. Извадете фолиото, Намерете специален език и леко го издърпайте. Ако не можете да го намерите, използвайте нож и внимателно откъснете фолиото. Това може да се направи навсякъде. Сега махнете образуваната капачка от фолио.
 3. Развийте мускула, Пред очите ви има телена щипка, наречена мус. Той предпазва тапата от преждевременно заминаване по време на съхранение или транспортиране на напитката. Внимателно развийте скоба. В този случай коркът трябва да се държи с палеца. Това ще предотврати нежелан изстрел.
 4. Използвайте кърпа, Покрийте шията с кърпа, оставяйки малък "ръб", за да може коркът да излиза свободно. В този случай последният не катапултира точно в непредсказуема посока. Ако се занимавате с пластмасова запушалка, тогава я дръжте възможно най-внимателно. Напитките, запушени с пластмаса, съдържат съответно много въглероден диоксид и налягането в такъв съд е по-силно.
 5. Развийте тапата, След като наклоните бутилката, внимателно развийте тапата. Първоначално ще мине зле. Но след известно време ще усетите как вървите напред. Това работи налягането на газа в бутилката. Продължете да контролирате изхода на тапата и не забравяйте, че той ще бъде задържан от „джоба“, образуван от кърпата.
Когато коркът е напълно извън врата, ще чуете много тих поп. Сега извадете кърпата и изсипете пенлива напитка в чашите с право лице.

дамски

Удобства, Обикновено мъжете отварят шампанското. Но има ситуации, когато момичетата трябва да го правят. Например на ергенско парти. Младите дами трябва да отворят бутилката елегантно и без изстрел.

Стъпка по стъпка инструкции

 1. Поставете бутилката на масата, Малко вероятно е да го държите в ръката си и дори да го увиете в кърпа.
 2. Пригответе корк, Първоначално е необходимо да се премахне фолиото. След това внимателно развийте музела.
 3. Нанесете салфетка, Увийте бутилката и я дръжте здраво под врата.
 4. Развийте тапата, Сега покрийте тапата с кърпа и леко я завъртете.
 5. Елиминирайте газовете, Когато усетите, че коркът е почти напълно, задръжте го в това положение за няколко секунди. Това ще позволи излишния газ да излезе от съда.

театрален

Удобства, Този метод е подходящ, ако искате да отворите шампанско със силен взрив и разпенващ се поток, летящ до самия небе. Именно това откритие се свързва с триумфа. Но методът е доста опасен. Ето защо, преди да започнете театрално действие, помнете основните условия. Такова отваряне на шампанско е забранено на закрито. Не забравяйте да вземете предвид траекторията - в тази зона не трябва да има хора, електрически уреди.

Стъпка по стъпка инструкции

 1. Пригответе шампанско, Първоначално е необходимо да се отстрани фолиото и да се отстрани фиксаторът.Направете това много внимателно, като държите тапата с длан.
 2. Разклатете бутилката, Този метод на откриване предполага отклонение от някои от горните правила. И ако беше забранено да се разклаща бутилката за безшумен отвор, сега можете да я разклатите старателно. Но е необходимо здраво да държите тапата с длан!
 3. Нека коркът се освободи, Насочете бутилката към предварително избрано безопасно място. Извадете дланта си и оставете тапата да изскочи със силен поп.
Препоръчително е чашите да се подготвят предварително. Веднага щом коркът излети, веднага започнете да наливате напитка, която се пени. В противен случай цялото шампанско ще се превърне във фонтан.

Gusar

Удобства, Начинът на откриване на хусарите е друг зрелищен метод. Но той е най-сложният и изисква доста внимателна подготовка. В този случай шампанското се отваря с нож. Такъв трик почти никога не работи за първи път. По правило с нож може да се отвори само пета или шеста бутилка. Хусарският метод изисква стриктно спазване на правилата за безопасност. Ако сте готови, тогава се въоръжете с голям кухненски нож и можете да продължите.

Стъпка по стъпка инструкции

 1. Пригответе бутилка, Извадете фолиото от тапа и шията. Внимателно развийте музела и го извадете.
 2. Вземете бутилка, Вземете шампанско в лявата си ръка и го наклонете под ъгъл 40-45 °. Коркът може да излети сама, затова не забравяйте да предвидите, че не вреди на никого. Насочете бутилката в посока, в която няма хора, няма ценни предмети.
 3. Маркирайте шевовете, Всяка бутилка има надлъжни шевове. Изберете един от тях. Вземете ножа така, че тъпият край на острието да докосне врата. Начертайте нож няколко пъти по шева и визуално изберете областта за удар.
 4. Отсечете шията, С рязко, силно движение ударете по тъпата повърхност на острието на избраното място. Но не бийте перпендикулярно. Поставете ножа под ъгъл, така че ударът ви да се плъзга. Тя трябва да наподобява премахването на чипа. Ако за първи път не е било възможно да отворите шампанското, повторете удара. И шията с корк трябва да отскочи.
 5. Изцедете шампанското, След гърлото на бутилката пенлива напитка ще се спука. Много е важно част от течността да се слее. Това ще премахне малки фрагменти от "изрязването".
Ако много се притеснявате за фрагментите, тогава не довършвайте цялата напитка - оставете една или две глътки в чашата. Шарките няма да плуват в шампанско. Те ще потънат на дъното.

резервен

Удобства, Те прибягват до резервния метод само ако нещо се обърка. Най-често срещаният проблем е счупен корк. Подобна ситуация може дори да обърка професионалист. В крайна сметка останалата част от корк не може да бъде извадена от бутилката с голи ръце. Тук ще помогне метод, напомнящ за „театър“. Разклатете леко бутилката. След известно време самият корк ще излети от шията. Избягвайте пръскането на напитката в този случай няма да работи. Можете да приложите друг начин. За да направите това, използвайте обичайния тирбушон.

Стъпка по стъпка инструкции

 1. Пуснете малко газ, Не забравяйте, че завиването на тирбушона може да свърши много зле. В най-добрия случай коркът ще излети с накрайника. И в най-лошия случай бутилката ще се разцепи на малки парченца. Следователно е необходимо да се освободи част от газа. За целта вземете медицинска спринцовка и внимателно поставете иглата в кортикалната тръба. Веднага ще чуете съскането. Самата спринцовка се отстранява и иглата се оставя в тапата.
 2. Завийте тирбушон, Като пуснете част от газа, можете да започнете да завивате тирбушона. Ако няма тирбушон, тогава прибягвайте до помощта на обикновен винт и клещи.
 3. Извадете тапата, Сега внимателно издърпайте тапата. Ако тапата не излезе, тогава не я дърпайте с всички сили. Рязкото движение може да доведе до силно пукане и разкъсване на врата. По-добре се опитайте да го разхлабите от едната страна на другата. И след това внимателно го издърпайте.

Условия и методи за съхранение

Ако обичате да купувате шампанско предварително, важно е да запомните няколко прости правила, които ще намалят вероятността от „неуспех“ по време на неговото отваряне. Освен това след празника може да останат отворени бутилки от скъпа напитка. Не бързайте да го изхвърляте. Запазете го на втория ден е съвсем реално.

Затворена бутилка

Правилното съхранение на напитката, температурните условия ще спестят всички вкусове на пенливи. Следвайте тези указания.

 • Time. Напитка с коркова напитка може да се съхранява две години от датата на производство. А шампанското с пластмаса е само на 12 месеца.
 • температура, Препоръчва се напитката да се съхранява при 5-18 ° C.
 • позиция, Бутилката трябва да е хоризонтална. В противен случай кора ще изсъхне и по време на отваряне коркът ще се счупи. И предпазвайте напитката от слънцето. Дори за 15 минути лъчите му могат напълно да съсипят вкуса на пенливите.

Отворена бутилка

Средно експертите дават следните препоръки.

 • Условия за съхранение, Ако напитката не е напълно изпита, тогава не трябва да я държите дълго на масата. Необходимо е плътно да запушите шията със запушалка. И за да предпазите хладилника от непредвидими снимки, използвайте муцуната. В тази форма бутилката се поставя в хладилника.
 • Времето, При спазване на всички условия напитката ще запази вкусовите си качества в рамките на един ден. Но става въпрос за вкус, а не за мехурчета. Въглеродният диоксид може да не се съхранява.
Ако нямате време да включите и скриете шампанското навреме в хладилника, няма значение. Разбира се, не бива да пиете такава напитка. Но това вино е идеално за кисели меса или приготвяне на сосове.

Спазвайте стриктно мерките за безопасност. Не дърпайте тапата със зъби! Никога не се огъвайте над бутилка. Дори да ви се струва, че тапата седи плътно във врата и не иска да излиза.

Млада двойка пие шампанско

Отзиви

Чисто женствен начин: махнете фолиото, тогава ако (пластмасова тапа) НЕ СЕ ОТМЯНЯТЕ ПИЛАТА, с остър нож изрежете горната част на тапата. Очите на всички са цели, нищо не се пролива. Проверено многократно.

за гости, http://www.woman.ru/psycho/medley6/thread/4136394/

Извадете жицата, като държите бутилката с длан, като цяло хванете врата и хванете края на тапата с палец за всеки случай. Тя не трябва да стреля. След това увийте ръката около тапа и започнете да залитате и да я изваждате. Самата тя ще отиде скоро. Не е нужно да се бъркате, ако тя тръгне рязко, а да я задържите. Тогава той ще се отвори просто с памук и дим. По принцип трябва да действате решително и с твърда ръка и всичко ще се получи. Шампанското трябва да бъде предварително охладено и не преобръщайте бутилката особено. И не се клати, разбира се.

Malotika, http://kiev-mama.com.ua/forums/view_topic/17382

Успях да го отворя от 10-годишна възраст и в детството много се гордеех с него, защото възрастните се страхуват. И както научих, като се опитах, така през целия си живот открих по-късно.
Необходимо е да държите тапата, когато развиете и махнете желязната рамка, така да се каже. И тогава, като държеше тапата, задържаше се, бавно се извиваше, за да дръпне, блъска, тя лесно излезе и в същото време беше в ръката си и димът идваше. Ако не разклатите бутилката, тя изобщо няма да се разлее.

Настя Фелико, https://mamapedia.com.ua/forum/dosug/obo-vsem/kak-pravilno-ot-1340.html

Статията е актуализирана: 28.05.2019 г.
Харесва ли ви статията?
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (37 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зареждането ...
Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!

Свински черен дроб в заквасена сметана: стъпка по стъпка 🥩 рецепта със снимка

Задушен минтай с моркови и лук по стъпка по стъпка 🐟 рецепта със снимка

Как да готвите раци у дома 🦀 стъпка по стъпка рецепта със снимка

Как да готвя палачинки на вода: рецепти за палачинки без млечни продукти за гладуване, спасяване и вегетарианци

красота

мода

диети