Как да научите как да приготвяте вкусни котлети от черен дроб 🥩

Ще научите как да приготвяте прости и вкусни чернодробни котлети само за 35 минути, както и полезни съвети, които ще бъдат полезни за всяка домакиня. Статията представя стъпка по стъпка рецепта със снимка, която ще помогне дори на най-начинаещите готвачи! Следвайки инструкциите, скоро ще се насладите на най-нежните, меки и ароматни чернодробни котлети.

35 мин
180 ккал
3 порции
Средна трудност
Как да научите как да приготвяте вкусни котлети от черен дроб 🥩

Кухненски уреди и прибори: газова или електрическа печка, тиган, дъска за рязане, нож, кухненски чук, залепващ филм, ренде, вилица, чинии за съставки, кухненска шпатула, хартиена кърпа.

Съставките

име номер
Свински черен дроб 400 g
Пилешко яйце 1 бр
лук 1/2 бр.
сол на вкус
пипер на вкус
брашно 200-300 g

Стъпка готвене

 1. Вземете прилепналия филм и го издърпайте отгоре на дъска за рязане. Отгоре върху прилепналия филм излягаме 400 грама нарязани парченца черен дроб, с диаметър 5-7 милиметра.
  сложете парчетата дроб на дъска, покрита с прилепнал филм.
 2. Отгоре на черния дроб отново поставяме пластмасова обвивка, като покриваме изцяло черния дроб от двете страни.
  Затворете черния дроб с друго парче залепващ филм.
 3. С кухненски чук отбийте черния дроб първо от едната страна, след това го обърнете и отбийте от другата. Така пръски при биене на черния дроб няма да се разпръснат в различни посоки. Нарязани на парчета резенчета черен дроб сол и черен пипер на вкус.
  Отбиваме парчета от черния дроб.
 4. След това вземете ½ от лука и го натрийте на ситно ренде. Получената лукова каша търка парчета от черния дроб, от една страна. Лукът ще проникне във всички пори, а черният дроб ще стане много по-нежен и по-вкусен.
  Сол, черен пипер на черния дроб, мазнина с каша от настърган лук.
 5. Взимаме 1 пилешко яйце и го разбиваме в отделна чиния с помощта на обикновена вилица за маса и добавяме 1 супена лъжица обикновена вода.
  Разбийте яйцето с лъжица вода отделно.
 6. Готвенето на черния дроб трябва да бъде двойно панирано. Изсипете брашно в отделна чиния и навийте парче черен дроб в него. След това потопете в яйцето и след това отново в брашното. Правим тази манипулация с всяко парче и го оставяме настрана на чиния.
  Разточете парчетата дроб в брашното, потопете в яйцето и го изпратете обратно в брашното.
 7. Включваме газовата или електрическата печка и поставяме тигана в растително масло да загрее. На следващо място, сложете черния дроб там и пържете от всяка страна, докато се приготви. В това ястие най-важното е да не прекалявате. Запържете черния дроб на среден огън по 1-2 минути от всяка страна, като постоянно обръщате парчетата. Не забравяйте, че черният дроб се запържва много бързо, така че не се страхувайте, че ще бъде непечен. Прободете филийките с вилица, ако кръвта не стърчи, тогава най-вероятно черният дроб вече е запържен.
  бързо запържете котлети от двете страни.
 8. Поставяме готовите дробчета от черен дроб върху кухненска кърпа, така че да излезе цялата излишна мазнина. Ястието е готово, можете да го поднесете на масата. Приятен апетит!
  Такива чернодробни котлети са нежни и меки.

Съвети

 • Опитайте се винаги да избирате пресен черен дроб, не замразен. Това значително влияе на вкуса на карантии.
 • Повърхността на черния дроб трябва да е мека, гладка и без изсушаване.
 • В пресен черен дроб, при натискане, фоса ще се възстанови бързо. Това показва неговата еластичност и свежест.
 • Винаги мирише на черния дроб, миризмата му трябва да е леко сладка, но киселинността вече показва развален продукт.
 • Цветът на пресния черен дроб не трябва да бъде твърде тъмен или светъл. Телешкият черен дроб има светлокафяв или леко червеникав цвят. Черният дроб на птицата има кафяв цвят и гладка повърхност. Върху свинския черен дроб няма груб филм, а на небцето е разрешена лека горчивина.

Видео рецепта

Предлагам ви да се запознаете подробно с видео рецептата на ястието. Ще можете да видите подробната подготовка и да видите допълнителни коментари от автора на видеото.

Успяхте ли вече да зарадвате семейството и близките си с вкусна и проста рецепта за чернодробни котлети? Може би имате свои собствени рецепти и тайни за готвене на черния дроб? Споделете вашите успехи с нас, нека заедно да разширим нашите кулинарни умения!
Харесва ли ви статията?
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (38 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зареждането ...
Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!

Как да готвим пшенична каша във вода и мляко

Стихотворения за деня на майката ✍ 50 стихотворения за майка от деца, с поздравления, до сълзи, докосване, четворки, къси

Тесто за пайове в машина за хляб: стъпка по стъпка 🍞 рецепта със снимка

Солена розова сьомга по стъпка по стъпка рецепта 🐟 със снимка

Статията е актуализирана: 03.06.2019

красота

мода

диети