Как да изберем норково палто: 5 критерия за добър продукт

Какво кожено палто да изберете? Разбира се, от норката! Тази луксозна, деликатна, лъскава козина днес се счита за почти основният аксесоар на истинска дама. Висококачествената козина от норка ще ви служи вярно в продължение на много години. Но ето как да изберете кожено палто от норка - сериозен въпрос, защото такава скъпа покупка не можете да си позволите често. Ето защо, преди да тръгнете за палтото на мечтите си, разберете основните критерии за правилния избор!

Днес палта от норки са класифицирани като луксозни кожени изделия. Историята на тяхното масово създаване започва през 18 век в Европа от местна норка. През XIX век започва да използва кожи на по-големи американски животни. И точно през този период американските производители поставиха основите на качественото производство на висококачествена кожа. Следователно, сега е американска, а не, например, китайски норкови палта, които са цитирани по-горе. Въпреки че европейските продукти също са доста добри.

Как да изберем правилното норково палто. Съвети от професионалисти

Купуването на естествено кожено палто не е проблем. Основното нещо да знаете няколко съвета. Има различни нюанси. Проверете внимателно продукта. Показателите за качество на доброто кожено палто са следните.

 1. Лъскава, течаща, преливна козина. Ако козината изглежда избледняла и скучна, козината е обработена неправилно или се съхранява при неподходящи условия.
 2. Еластични вили. Между купчината козина от норка съдържа голямо количество въздух, което прави козината да изглежда толкова пухкава. Когато изглаждате, вилите трябва бързо да се върнат в първоначалното си положение. Добра купчина - еластична, послушна, равна по дължина и дебелина, не изпада, когато се опитвате да откопаете скрап. Ако купчината се слепва на места или изглежда мазна, тя е лошо направена. Между другото, благодарение на наличието на въздушен слой под купчината в коженото палто ще бъде топло в най-тежката слана. Ето защо, когато ги попитате кое е по-топло - кожено палто или кожух от овча кожа, специалистите ще ви отговорят: разбира се, кожено палто! Палто от овча кожа има много по-ниска способност да задържа топлината.
 3. Устойчива в цвят боядисана козина. Ако планирате да закупите боядисана палто от норка, прекарайте елемента с влажна, лека кърпа. Тя не трябва да променя цвета си.
 4. Висококачествена превръзка на мездра (задната част на кожата). Отличава се с мекота, еластичност, отсъствие на пукнатини и скърцания при натискане. Обикновено признатите производители не използват облицовки в своите продукти - това показва, че те няма какво да крият от купувача. Ако има подплата, помолете продавача да откъсне ръба й, за да се запознае с качеството на мездра. Това искане няма да бъде отказано в нито един уважаващ себе си салон.
 5. Минимални шевове. Колкото по-малко шевове на гърба на продукта, толкова по-дълго ще изглежда като нов. Ако забележите, че коженото палто е ушито от много малки парчета, по-добре е да откажете покупката, тъй като след няколко сезона ще се „разпадне“.

Как да изберем норково палто - 5 съвета за правилната покупка

Как да изберем палто от норка: цвят, дължина, стил

Каква е цената на норково палто. Цената на норковата козина зависи не само от качеството на козината, но и от нейния цвят:

 • най-достъпното кожено палто - от светли до тъмнокафяви тонове (колкото по-тъмни, толкова по-скъпи);
 • кожено палто на средна цена - от боядисаната козина на червени, бежови, сиви, сини цветя;
 • кожено палто на висока цена - „турмалин“, той се отличава с опушен цвят, ефектът от който се формира в резултат на прехода на бежовия тон на подкосъм към тъмната външна козина;
 • скъпо норково палто - от бяла боядисана козина;
 • ексклузивна, елитна норка - черен, с блясък на сини или лилави тонове, наподобяващ кадифе. Тези продукти са произведени от северноамериканска норка.

Когато избирате дължината на кожено палто, съсредоточете се върху предпочитанията си в облеклото.Ако сте свикнали да носите поли и рокли, през зимата ще е по-топло в „под“ палто. Ако често носите панталони, подходящо е и късо кожено палто.

Стиловете на норкови палта могат да бъдат различни, а изборът не трябва да се ръководи от модните тенденции. Не купувате кожено палто повече от една година (висококачественият продукт ще изглежда като нов и след 5 години носене). Затова основното е, че трябва да ви подхожда. Облечете кожено палто, повдигнете и спуснете ръцете си, ходете. Удобно ли ви е и нищо не ограничава движението? Тогава това е вашата възможност!

Аксесоари за козина от норка

Мини козината е абсолютно самостоятелен продукт, който не се нуждае от допълнителни бижута. Никакъв начин за връзване на шалове или най-стилните колани не подчертават нейната благородство и чар. Можете да носите норково палто:

 • със златни бижута. Минкът и златото са класика на луксозен стил. Сложете чифт златни пръстени, един голям пръстен или гривна от благороден метал. И не поставяйте злато и сребро в образа си, тъй като ще изглеждате безвкусни;
 • с ботуши и ботуши по ваш вкус. Обувките могат да бъдат кожени или велурени, цветът им трябва да е в хармония с коженото палто. И така, кафявите ботуши пасват на червената норка, а белите - на сините;
 • с чанта в тон към ботушите;
 • с норка шапка, шапка или стилна барета. Ако изберете шапка от норки, цветът й не трябва да съответства на цвета на коженото палто, а да бъде комбиниран с нея по тон. Другите шапки трябва да са обикновени, можете да ги вземете в цвета на чанта и обувка.

Използвайте нашите съвети как да изберете козина от норка. И се възхищавайте на вашето великолепие от приятели и познати!

Статията е актуализирана: 28.04.2019 г.
Харесва ли ви статията?
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (40 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зареждането ...
Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!

Обикновено тесто с мая се разточва 🥐 стъпка по стъпка рецепта

Бисквитки със сладко стъпка по стъпка рецепта със снимка

Полок с лук и моркови в тиган по стъпка по стъпка 🐟 рецепта със снимка

Как да изтриете писалка от хартия без следи у дома как да премахнете пастата и как да я премахнете

красота

мода

диети