Как да разпределите обувките, които притискат: труден бой за всеки милиметър или задача, толкова лесна, колкото обстрелването на круши

Често се случва жените да не могат да устоят на изкушението да си купят очарователни обувки от лакована кожа, които се разклащат, но така. Но радостта от „успешното“ придобиване преминава веднага след появата на мазоли. Има едно желание - да отидете боси и да върнете стоките обратно в магазина. Ситуацията може да се коригира. Има много начини да опънете обувки у дома.
Момиче и обувки на масата

Обувките, изработени от естествени материали, могат лесно да се регулират, за да пасват на краката. И дори да направите обувките да станат с размер по-голям. Има няколко начина да разпространявате нови обувки, без да навредите на външния вид.

Професионален подход

Ако не искате да се занимавате с народни методи, тогава можете да намерите продукти в магазина, които могат да помогнат за разтягане на естествени продукти. И особено мързеливите хора ще се притекат на помощ, готови срещу заплащане да променят размера.

 • Спрей за разтягане. В магазините за обувки се продават специални продукти, които ще помогнат да се напаснат обувките към правилния размер на крака. Те се пръскат както вътре, така и извън двойката. Преди да разтегнете обувките си от велур, лак или кожа с размер по-голям, прочетете инструкциите. Можете предварително да тествате спрея върху стари обувки. Средната цена за 160 мл средства варира около 300 рубли (данни за юли 2017 г.).
 • Workshop. В магазините за обувки има услуги за разтягане на обувки. Специалистите действат по следната схема: обувките се слагат на подложки, специално подбрани за размера на клиента и бавно разтягат материала. Недостатъкът на този метод е, че понякога в процеса шевовете могат да се разминават. Дали ще има материално обезщетение в този случай е открит въпрос. Цената на услугата е от 300 рубли (данни от юли 2017 г.). Средното време за процедура е два дни.
В магазините за обувки те се вземат главно за опъване на обувки в асансьора и вала, тоест по ширина. Почти невъзможно е да се разтегне чифт по дължина, а при опити има голям риск от деформиране на продукти. Услугата за разтягане е приложима само за продукти, изработени от естествени материали.

Как да опънете обувки от нубук у дома: начини за различни материали

Колко лесно е обувките от естествена кожа да се разтягат? Обувките не се съветват да експериментират и да работят върху обувките сами. Казва се, че емолиенти като вазелин и глицерин запълват "порите" на кожата и не й позволяват да диша, като по същество я превръща в дерматин. Ако използвате метода на замразяване, ефектът ще бъде, но е вероятно обувките да се разтегнат на онези места, където седеше перфектно. Алкохолните методи от своя страна изсушават материалите. Въпреки предупрежденията на майсторите, домашните методи се прилагат и остават актуални. Какво точно можете да направите сами, така че обувките да се разпръснат?

Кожени черни обувки на тревата

Естествена кожа: тест с вряла вода и студена

Естествената кожа се разтяга по-лесно, тъй като е в състояние да издържа на агресивни външни влияния и не се деформира. Не се препоръчва използването на методи за синтетични материали.

 • Кипяща вода. Топлата вода помага да се разпространяват обувки, изработени от естествена кожа, бързо и без последствия. Достатъчно е да излеете толкова много течност в ботушите, така че да запълни цялата вътрешна част, и веднага да излеете. Изчакайте продукта да изстине леко и сложете. Вървете, докато изсъхне.Ако е страшно да се мокри, поставете пакет във всяка обувка.
 • Ice. Методът се основава на законите на физиката. Поставете пластмасовите торбички вътре в багажника и го напълнете с вода за четвърт. Поставете за една нощ във фризера. Течността, превръщайки се в лед, ще се разшири и ще промени формата на продукта. Изчакайте течността да се разтопи и я извадете от обувката.
 • Алкохолът. Можете да използвате не само чист алкохол, но и водка и дори Triple Cologne и препарат за почистване на прозорци. Смесете ги с вода в равни пропорции, смажете или напръскайте със спрей бутилка върху обувки отвътре и отвън. Внимателно обработете петата: след такова излагане тя ще стане мека и няма да се търка. След това сложете обувките си на дебел пръст и носете няколко часа.
 • Дебели чорапи. Лайф хак от нашите майки и баби. Носете обувки няколко дни на мокри хавлиени или вълнени чорапи. Методът е подходящ за малки корекции на размера на продукта.
 • Вазелин и рициново масло. Ако обувката се притиска, можете да опитате да я разтегнете до размер или дори две, като комбинирате две вещества (1: 1) и щедро смажете вътрешността на продуктите. След това поставете там специален блок (можете да си купите в магазин за обувки или хардуер). С негова помощ можете да опънете продукта, без да деформирате формата. След един ден отстранете останалото средство за обработка с памучна подложка.
Така че алкохолът да не изсушава кожените обувки, след обработката на обувките трябва да се смажете с нагрето вазелин. Всички тези методи могат да се използват както за зимни, така и за летни обувки. Не е необходимо само изолирани продукти да се накисват силно, а след обработката им е необходимо да се изсушат добре. Моля, обърнете внимание: можете леко да увеличите размера на любимите си ботуши върху козината, като премахнете стелката.

Велур, набук, текстил: вестниците не могат да се четат само

От методите за публикуване на кожени обувки, за продукти, изработени от набук, велур и плат, е подходящ само методът с вълнен чорап. Алкохолните продукти не са подходящи, тъй като обувките „под градуса“ ще останат с петна и пукнатини, а маслените вещества ще оставят мазни петна. Кипящата вода е твърде агресивна и студен тест завинаги ще промени формата си, а не за по-добро.

Но как тогава да разпространявате велурени обувки, мокасини от текстил и синтетични балетки? Във всички тези случаи можете да опитате да разрешите проблема със специален инструмент за носене на велур.

И от начините на баба, приемът с вестници е добър. Смачкайте необходимото количество хартия и го пъхнете в тесни обувки. "Жълта преса", изправяне, ще коригира формата на продукта. Някои предполагат намокряне на отпечатъци в алкохол и вода за по-голям ефект. Но за обувки, изработени от велур, набук и плат, този метод с мокър вестник не е подходящ: може да има следи от печатарско мастило.

Кожа: методът „каубой“ и още 5 начина

Изкуствената кожа почти не се разтяга, бързо губи формата си, деформира се и се напуква. Но не се обезсърчавайте, има и много начини да опънете тесни обувки от кожа. Ето шест ключови.

 1. Чорапи. Вече известният метод ще помогне на дерматинови балетни обувки да се приспособят към формата на краката, ако ги носите няколко дни с чорапи.
 2. Течен крем или вазелин. Един от начините за почистване на обувките отвътре. Изчакайте, докато се накисне (обикновено това отнема два до три часа). Носете обувки и ходете 20-40 минути.
 3. Мокра хартия. Пълнете обувката плътно и я оставете да изсъхне. Не прекалявайте с натискането на периодични изделия в обувки - усилията могат да доведат до деформация на продукта. Не се опитвайте да ускорите процеса на сушене с нагреватели или сешоар: топлинният ефект ще се отрази неблагоприятно на състоянието на материала.
 4. Зърно или зърнени храни. Методът се нарича още „каубой“. За да опънете тесния вал на ботушите, трябва да поставите пакети в тях, да излеете толкова малки зърна или зърна, че да заема цялата вътрешност на обувката, и да излеете вода до върха. Зърна, подути, опъната изкуствена кожа за осем до десет часа.
 5. Парафинов восък. Ако натискате обувки или търкате в асансьора, изсушете добре, в името на вярност, дори насочвайте топъл въздух от сешоара.Парафинова свещ, дръжте я над огъня и работете вътре на местата, които причиняват дискомфорт: пети, шевове, страни. Изчакайте парафинът да изстине и облечете обувките си с чорапи. Носете го един до два дни. След такива манипулации изкуственият материал по правило става по-широк и шевовете престават да се търкат. Изстържете останалата част от продукта и покрийте настрани обувката с вазелин.
 6. Сапун за пране. Може да се използва вместо парафин.
След такива процедури, за да промените формата, изсушете продукта добре и го смажете с растително масло без мирис или специална импрегнация. Така ще бъде възможно да удължите живота на обувките и да поддържате привлекателен външен вид.

Момиче държи обувка в ръцете си

Патентни обувки: 2 варианта

Как бързо да разпространявате обувки от лакована кожа и как да разтегнете широките обувки от лакована кожа? Горните методи няма да работят, тъй като видимото покритие може да се покрие с мрежа от пукнатини и да спре да свети. Но дори можете да носите нови обувки от такъв материал, основното е да са меки и тънки. На първо място, можете да използвате готови инструменти. Специална носилка за пяна за лакови обувки и подложки на ден ще си свърши работата. Ако търсите алтернативно решение, ето две възможности.

 1. Алкохол и вода (2: 1), Смесете течностите в посочените пропорции, потопете чорапите в тях, сложете ги първо, а след това обувките. Ходете в обувки, докато изсъхне. Обикновено отнема два до три часа.
 2. Вазелин или крем. Третирайте вътрешността на обувките с някое от средствата, като обърнете специално внимание на чорапите и токчетата. Поставете подложки или носете дебели чорапи.
Когато разтягате лакирани продукти, не използвайте сешоар или вряла вода. В противен случай ще се появят тъпи петна и пукнатини.

Издърпайте гумата

Ако незаменимите спътници в дъждовно време са направени от здрав каучук, тогава, уви, не е възможно да разширите тесни обувки. Но моделите, направени по съветски стандарти, са нещо от миналото. Днес поливинилхлоридът, с други думи, PVC, се използва за производство на водоустойчиви атрибути на лошо време. Този материал е лесен за разтягане.

Но как да разберете от какво са направени гумени обувки? С нагрята игла или шил докоснете ботушите в зона, невидима за очите, но не е необходимо да ги пробивате. Ако сайтът започна да се топи, значи имате PVC. Тук може да е следващият трик от седемте действия.

 1. Изсипете вряща вода в ботушите, така че да покрива напълно вътрешността.
 2. Изчакайте три до пет минути материалът да стане мек.
 3. Изсипете гореща вода от „мокрите ужилвания“, избършете със суха кърпа.
 4. Облечете чорапите и след това обувките си.
 5. Вървете в топли обувки за няколко минути.
 6. След това го поставете в леген, пълен със студена вода за час.
 7. Изсушете го.
Методът ще помогне не само на тези, които не знаят как да увеличат размера на обувките, но и на тези, които искат да го впишат във формата на стъпалото. Но можете да ходите такива ботуши само след няколко дни, когато са напълно втвърдени.

Възможно ли е да опънете маратонки

Дори ако спортните обувки са стегнати в пръстите, размерът им може леко да се увеличи. Тук се нуждаем от следния подход, който изисква само четири стъпки.

 1. Обелете средната грудка картофи.
 2. Поставете кореновата култура вътре в маратонката, така че да запълни вътрешността на чорапа.
 3. Отделете за няколко часа.
 4. Течността, съдържаща се в растението, ще разтегне материала на маратонките и ще го направи по-еластичен.
Ако ботушите са направени от синтетика и те са малки за вас, трябва да се въздържате от покупка. Такъв материал е в състояние да остане непроменен при всяко въздействие, дори при професионална обработка.

Свързани съвети

Преди да започнете операцията за увеличаване на размера, обърнете внимание на някои нюанси. Не започвайте процедурата веднага щом се върнахте от магазина и установихте, че новите неща са малко за вас. Може би след дълга разходка краката са малко подути. По-добре на следващия ден, отново извършете пробен монтаж и ако натискат обувки, след това продължете с активни действия. Чуйте още четири съвета.

 1. Не вреди. Действайте внимателно. При опитите за увеличаване на размера на текстилните изделия е възможно да се навредят на влакната и да се съсипе напълно обувките.
 2. Опитайте се просто да го разбиете. Само закупените модели се разклащат често.Може би просто трябва да ги разпространите по естествен начин и проблемът ще изчезне. Изберете за обувки с вложки във форма на клин. Те се разтягат лесно и не причиняват дискомфорт при употреба.
 3. Купувайте вечер. До края на деня краката леко набъбват. Ако закупите ново нещо сутрин, след няколко часа можете да откриете, че то е малко за вас.
 4. Помислете за качеството. Изберете модели с добро фабрично качество, изработени от естествени материали. Те не само издържат по-дълго, но и са по-лесни за носене.
Имайте предвид, че всички материали имат граница на опън. Дори естествената кожа може да увеличи размера си по различни начини въз основа на изходния материал. Например, ботушите, направени от кенгуру, се скриват по-лесно, отколкото от бик. Не забравяйте, че колкото и да се опитвате, опъването на кожени обувки по дължина няма да работи. Ето защо, ако пръстите опират на чорапа, по-добре е да откажете покупката.

Всички тези методи, съдейки по прегледите, са ефективни. Сега знаете как да разпределите обувки, които са тесни и какво да правите, ако обувките са малки. Но не е необходимо да приравнявате скъпи висококачествени модели с превозни средства за непроходимост. Възможно е скъпият материал просто да не издържа на агресивно механично натоварване. Затова първо прилагайте на практика по-нежни методи. Понякога е достатъчно просто да носите обувки няколко дни и да се освободите от дискомфорта. В края на краищата неудобна двойка може да бъде върната в магазина, а разглезеният ще трябва само да бъде изхвърлен.

Отзиви: „Усещането, че ботушите са направени по поръчка“

Много е трудно да видите обувките на мечтите си, да прецените колко удобни ще бъдат в бъдеще, всеки дискомфорт се приписва на факта, че кракът не се е адаптирал просто. Аз самата харесвам това, току-що наскоро купих балетни обувки. Едва вкъщи разбрах, че са тесни. Трябваше да се разтягам. Просто с помощта на метода с мокри чорапи се опънах. Само, все още се навлажних с алкохол от вътрешността на балета. Страхотна помощ.

Кристина, http://aranetta.ru/dom/poleznyie-sovetyi/kak-rastyanut-obuv-v-domashnih-usloviyah.html

В спортното училище купихме (кожени) ботуши от край до край или с размер по-малък, след това изхвърлихме стелките (улесняваме продукта), обухме обувки и влязохме в душа и, ако е възможно, не веднага свалихме след душа. След това изсъхнаха от източници на топлина, като батерии или слънце (разбира се), а именно някъде под леглото, пълнено с хартия. След като изсъхнаха, те бяха покрити с бебешки крем или просто крем за ръце. След тази процедура имате усещането, че и вие като Роберто Баджо сте шили ботуши по поръчка.

Игнат дозо, http://www.furfur.me/furfur/culture/culture/163075-rastyazhka

И го направих така. изля голям басейн с вода. Обувки, потопени там. Седнах пред телевизора, поставих мивката пред мен на стол. Включи серия или любима програма и започна да набръчква обувки. Ръце, симулиращи движенията на краката, тя се сгъна и се огъна, след един час тя сложи вътре бутилките, пълни с вода, така че те да отворят обувките колкото е възможно повече отвътре, и се постави да изсъхне за един ден. След изсушаване обувките се увеличават в размер от около половината до 1, всичко зависи от качеството.

Ira, http://aranetta.ru/dom/poleznyie-sovetyi/kak-rastyanut-obuv-v-domashnih-usloviyah.html

Чух за прилагане на алкохол и преди това го опитах, оказа се (имам един крак малко повече от втория). Но относно метода с вряла вода - дори не знам дали си струва да опитате какво ще остане от обувките? По-добре е наистина да изберете допълнителните половин час в магазина и да намерите размера си, така че нищо да не натиска.

Myraha, https://www.kakprosto.ru/kak-8618-kak-rastyanut-obuv-v-domashnih-usloviyah

Освен чехли и зимни ботуши, нямах нито един чифт обувки, които да не търкат или стискат кракът някъде. Само всички експерти, с които се консултирах за това как да опъна част от обувка или обувки по крака, твърдят, че това не може да се направи с вещества, съдържащи алкохол, например същата водка. Но всички видове масла и гореща вода са това, от което се нуждаете в този случай. Аз лично винаги правя това само с вряла вода, защото много бързо кожените обувки се разтягат и този метод не изисква допълнителни разходи.

Джулия, http://www.luxbeauty.ru/kak-rastyanut-obuv-v-domashnikh-usloviyakh.html

Статията е актуализирана: 06/11/2019
Харесва ли ви статията?
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (37 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зареждането ...
Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!

Лоши навици

Как да готвим омлет с мляко проста рецепта как да приготвим класически омлет от яйца в тиган, ползите и калоричното съдържание на пържени яйца

Елда с месо в тенджера по стъпка по стъпка 🥣 рецепта със снимка

Снимки с празника на Успение Успение : 100 интересни идеи

красота

мода

диети