Счупено огледало какво да правя ако се счупи в къщата

Защо такава елементарна ежедневна ситуация, като счупено огледало, е в състояние да изведе човек от равновесие? От хиляди години тази тема е заобиколена от тайни и митове. Днес, когато благодарение на телевизията се популяризират екстрасенсорите и езотериката, хората все повече се влияят от знаци и суеверия. Но обещават ли фрагменти всъщност проблеми и какъв е правилният начин за справяне с тях от гледна точка на магията и здравия разум? Въпросът какво да направите, ако огледалото се срине не губи своята актуалност.
Счупено огледало

Хората започват да изучават отражението си още през 6000 г. пр. Н. Е. Тогава огледалата бяха обработените повърхности от кръгли вулканични камъни. Историята на съвременните продукти започва през 1240 г., когато европейските стъклодушители овладяват процеса на производство на стъклени съдове. С течение на времето различните народи започват да приписват необяснима магическа сила на огледалата, които могат както да навредят, така и да помогнат на хората.

Защо огледалната повърхност бие: магически поглед ...

Въпросът какво трябва да се направи със счупено огледало ни вълнува в много отношения именно защото нашите предци свързват тази тема с мистицизма. От древни времена се смяташе, че огледалото е границата между нашия и другия свят. С негова помощ те очароваха, извикаха духовете на мъртвите.

В допълнение, това е мощен инструмент за самопрограмиране. Дори съвременните психолози твърдят, че „работейки“ със собственото си отражение, можете да се убедите в нещо, настроено на конкретна жизнена вълна. Не е изненадващо, че знаците и ритуалите, свързани с огледалата, са мигрирали днес. Особено много значения, които хората влагат в ситуации със счупени повърхности.

Лоши и добри значения

Има вярване, че счупено огледало предвещава провал. Ако огледалото се е напукало или случайно е счупено, тогава това е за съжаление! Този, който е посегнал на целостта на такова мистериозно нещо, ще бъде преследван от неприятности в продължение на седем години. Подобна перспектива не е приятна за малко хора, затова въпросът „какво да се прави и защо огледалото се счупва или пада“ е толкова популярен в интернет търсачките. Сайтовете, посветени на магията, интерпретират неприятно събитие с огледало, както следва:

 • ако катастрофира по време на работа - обещава проблеми в бизнеса, конфликти с колеги;
 • ако се срине малко огледало - човек чака малки неприятности в семейството, кавги с роднини;
 • ако се разбие в банята - Това е предвестник на сериозни заболявания и смърт;
 • ако се разбие в коридора - може да доведе до неприятни и дори опасни познанства;
 • ако е разбит на много фрагменти- обещава по-голям брой неприятности;
 • ако огледалото се срине- Знак за предстояща смърт или болест на някой от роднините;
 • напукан на кола - предвестник на ранен инцидент;
 • падна и се разби на улицата - трудности при постигане на целите.

Интересното е, че хората инвестират в счупени огледала и положителни значения. А в някои случаи дори се препоръчва умишлено да ги развалят. Ето няколко примера.

 • За възстановяване. Според тази версия огледалото е в състояние да "абсорбира" болката и страданието на човек с болест. Поради това се смята, че е необходимо да се счупи отразяващата повърхност, в която пациентът най-често се оглежда, и тогава болестта ще отмине.
 • За по-добър живот. По същата логика се препоръчва да се отървете от старите огледала за онези, на които всичко става погрешно в живота. Така ще бъде възможно да се отървете от целия негатив, заселил се в „огледалния свод“.
 • Успех Печалбата и положителните промени ще дойдат в къщата, където огледалото падна, но не се счупи.
 • Към сватбата. Ако огледалото е счупено, трябва да преброите фрагментите. Нечетно число е предвестник на предстояща сватба.

... и мнението на скептиците

Ако пренебрегнем мистичните интерпретации, можем да намерим съвсем логични обяснения за всички ужаси, които ескалират около лъскавата повърхност. Повечето знаци произхождат от древни времена, отразяват живота и обичаите на хората. А думата „суеверие“ се превежда като „празна вяра“.

Така че скептиците предлагат да се търсят корените на знаците за огледалните нещастия през Средновековието. Тогава огледалата току-що започнаха да хвърлят, бяха много скъпи, а качеството остави много да се желае. Такива предмети се появяват само в благородни къщи. И тъй като слугата не можеше да се справи внимателно със скъпото нещо, собствениците излязоха с ужасна история за неприятностите и неуспехите, които очакват този, който ще счупи необичаен предмет.

Какво да правите и какво означава, ако огледалото се срине: съвети за тези, които вярват в знаци

Хората са различни и всеки има свои собствени възгледи за живота. Но всеки знае как да се справи с фрагменти, когато огледалото се срине. В крайна сметка, дори и в човек, далеч от суеверие, ситуацията предизвиква негативни емоции. Основното нещо - не се паникьосвайте. Ако се страхувате от повреди в огледалото, продължете както следва.

 • Не гледайте в останките. Те трябва да бъдат покрити с тъмна кърпа или боядисани със спрей боя. И едва след това го изхвърлете.
 • Не пипайте с голи ръце. От езотерична страна се смята, че докосването на фрагментите може да донесе дори повече неприятности, отколкото контакт с очите. За да не докосвате ръцете си, е необходимо да пометете големи фрагменти от метла. След това извадете метлата от стаята и я хвърлете три пъти, така че винаги да докосва земята, когато падне. Остатъците от раздробения прах трябва да се събират с влажна кърпа и да се изхвърлят, без да се обръщат. Интересното е, че в някои източници се препоръчва да се неутрализира отрицателното чрез измиване на фрагментите под течаща вода, което носи със себе си всичко лошо.
 • Отървете се от парчетата, Можете да увиете отломките в непрозрачна тъкан и да ги хвърлите в реката. Друг вариант е да се заровите в земята с отразяващата страна надолу, където никой не ходи и не е на собствения си сайт.
Медиумите съветват да придружават горните ритуали с конспирации, молитви. Какво да кажа, когато огледалото се разби? По време на почистването на фрагментите се четат „Отче наш“ и „Богородице, градушка“. И когато фрагментите са изхвърлени, те казват: „Аз не счупих (а) огледалото, а моето нещастие. Не изхвърлям фрагментите, а мъката си. " В случай, че огледалото се напука, но не се счупи, следвайте същите инструкции.

Хвърлящи рядкости

Понякога дори тези, които ценят рядкостите, се питат дали си струва да изхвърлите старо огледало. Езотериците казват, че просто е необходимо да се направи. Смята се, че старите огледала съхраняват повече отрицателна енергия от новите. Първо, те погълнаха лошото от предишните собственици. И второ, енергията на различните собственици може да конфликтира. В края на краищата, парчета, чипове, пукнатини нарушават отразяващите способности, постепенно унищожавайки човешкото енергийно поле. Ето няколко съвета как да се отървете от наследствено огледало.

 • Изплакнете. Преди да хвърлите старото напукано огледало в контейнер за боклук, е необходимо да го изплакнете с течаща вода, да го поръсите със светена вода, да го пресечете с църковна свещ или да го поръсите три пъти със сол, приготвена в Чист четвъртък.
 • Хвърлете. Хвърлете антична част от мебелите на намаляваща луна. Изключение правят счупените огледала, които трябва да бъдат изхвърлени незабавно. По-добре е да се сбогувате сами с огледалото и да не включвате роднини в процеса.
 • „Изчисти“ мястото. Празното пространство, останало след стар предмет на домакинството, също се третира със сол, а свещите се палят тук за седмица.

Огледалото се разби

Ако е подарък

Новите и надарени огледала също трябва да бъдат "почистени". Ритуалът се извършва на четири етапа.

 1. Изплакнете под течаща вода или накиснете във ваната в продължение на няколко дни.
 2. За да изсъхне.
 3. Увийте в плътна тъкан.
 4. Почистете в килера за няколко седмици.

Но какво да кажем за огледалата, които се предлагат например със съвременните гардероби? Просто не можете да накиснете такава баня ... В този случай процедурата може да бъде улеснена: просто поръсете повърхността със светена вода.

Даването на огледала е лошо предзнаменование. Защо? Но магьосниците и екстрасенсите не обясняват подробно това послание ... Но сред откровените скептици има отговор: огледалото се счита за лош подарък само защото може да не пасва на размера или да се вписва в интериора.

Правила за тези, които са далеч от суеверие

Ако човек не е почитател на програми за екстрасенси и е абсолютно безразличен към знаците, тогава, разбира се, тук процедурата се опростява многократно. Всички съвети в този случай се свеждат до спазването на елементарни правила за безопасност. Интересното е, че на някои места техниката дублира „мистичното“, но с различна мотивация.

 • Не вдигайте парчета без защита. Това не е безопасно, тъй като има голяма вероятност от случайно нараняване. В този случай е по-добре да използвате платнени ръкавици.
 • Сгънете големи чаши в кърпа. Или увийте с вестник. Това е важно, защото обикновена торба за боклук може просто да се разкъса.
 • Вакуум. Според прегледите това е най-добрият начин за събиране на малки парчета от труднодостъпни места.
 • Избършете подовете. И тогава е по-добре да изхвърлите парцала, тъй като има вероятност фрагментите да не се отмият.
Ако в апартамента има деца и животни, тогава те трябва да бъдат отнети от местопроизшествието. Фрагментите могат да се разпръснат на дълги разстояния, така че докато приключи почистването, е по-добре да не пускате останалите жители в стаята.

Струва си да се помни, че събитията не определят признаци и човек „подтиква“ суеверие към житейски ситуации. Вие сами решавате дали да направите трагедия от малка спешност и как правилно да изхвърлите счупеното огледало. И във всеки случай изборът ще бъде 100% правилен.

Отзиви: „Това е за бременност - определено казвам!“

Изтичах към кошчето, за да извадя счупеното огледало. Оставих дъщеря си вкъщи, нейната 1.8. Тя затвори апартамента отвън, бързо избяга. Връщам се_Не мога да се прибера. Дъщерята се затвори отвътре в желязна ключалка. Изпадам в паника! Току-що започнах да се обаждам в Министерството на извънредните ситуации, моето зайче измисли как да отворя вратата! Така че не вярвайте в знаци след това!

гост, http://mariapolina.ru/razbila-zerkalo-chto-delat/

Много е страшно, когато огледалото се счупи, особено без причина. огледалото на моя приятел сякаш се спука през нощта, сутринта се събуди и през цялото огледало имаше пукнатина. страшно. и онзи ден в мината, където е работил баща й, настъпи експлозия и той умря .... включително всъщност този знак е много опасен и не дай Боже на никого да го преживее. Нещо повече, самият й баща изряза това огледало преди много години и направи рамка за него. тук.

рай http://gadalkindom.ru/primety/razbitoe-zerkalo.html

Това е бременност, казвам със сигурност ... Детето ми не успя няколко месеца, след което, връщайки се у дома, съпругът ми забеляза черна котка, която тичаше по пътя ни (изобщо не съм суеверна и не бих обърнала внимание) и дори счупих голямо огледало. На следващия ден тестът показа, че съм бременна))) Детето расте умно и красиво ...

анонимен, http://www.woman.ru/psycho/medley6/thread/3829415/

И държа къщата на голямо старо прабаба в къщата И се страхувам да наруша традицията, когато тя се предаваше от поколение на поколение и вярвахме, че тя носи добро, печалба, просперитет и мощна защита за нашия дом. И аз лично не изразходвах никакви мистични атрибути с него.

Анна, http://adella.ru/home/pochemu-nelzya-hranit-starye-zerkala.html

Вчера счупих огледало, реших да го измия, но това е бретон от ръцете ми ... но не се притеснявах, просто се осмелих и го забравих. Днес една костенурка умря, а не моята, приятелите ми напуснаха да се грижат и, разбира се, се сетих за огледалото. Изтреска, после отиде и хвърли огледалото и купи ново красиво. Жалко е, че някой умира, но в този момент се ражда нов живот. Хората не са съгласни с любимите си хора или може би с цел да се срещнат с този (ите). Ако не пуснете мисли за счупено огледало, тогава вярвайте, че това е Нов щастлив живот, всички лоши неща са разбити. Купете ново красиво огледало. Успех на всички !!!

Маргот, http://www.woman.ru/psycho/medley6/thread/3829415/12/

Статията е актуализирана: 14.08.2019 г.
Харесва ли ви статията?
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (33 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зареждането ...
Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!

Рецепта с канела със снимка най-добрият начин да приготвите стъпка по стъпка синабони от канела

Мързеливи рулца със зеле - най-успешната стъпка по стъпка рецепта със снимка

Заварващ крем за торта според стъпка по стъпка рецепта със снимка

Рецепти за тарталети 🍲 как да готвите тарталети, бързи и лесни стъпка по стъпка рецепти със снимки

красота

мода

диети